Utile: Cum să cureți pardoselile laminate?

În timp ce pardoselile laminate pot arăta la fel de bine ca cele din lemn de esență tare, asta nu înseamnă că ar trebui să le cureți în același mod. Pardoselile laminate au nevoie de o îngrijire specială deoarece, spre deosebire de lemnul de esență tare, suprafața nu poate fi doar refinisată în caz de pete sau deteriorări. Pentru a evita înlocuirile scumpe, iată câteva sfaturi despre curățarea laminatului:

Citește instrucțiunile de curățare ale producătorului

Înainte de a curăța, consultă instrucțiunile producătorului de pardoseli. Produsul poate avea recomandări specifice pe baza materialelor utilizate. Majoritatea companiilor au pe site-urile lor ghiduri detaliate și instrucțiuni pentru curățarea pardoselilor laminate.

Ștergeți petele cât se poate de repede

Curăță devărsările pe măsură ce se întâmplă. Cel mai bun mod de a evita pătarea pardoselii este să ștergi devărsările imediat. Lichidele pot deteriora pardoselile laminate, deci este esențial să minimizați expunerea la acestea.

Nu utilizați instrumente abrazive

Podelele laminate se pot zgâria, așadar evită orice material abraziv (lână de oțel, de exemplu). Vei dori să utilizezi o mătură cu peri moi sau un mop de praf pentru a mătura resturile. Dacă aspiri, ai grijă să folosești un accesoriu fără perie rotativă, care ar putea zgâria suprafața.

Nu utiliza prea multă apă

Apa poate pătrunde în pardoselile laminate și poate provoca daune (cum ar fi umflături). Așadar, este indicat să folosești cantități mici de apă.

Utilizează produse de curățat specifice

Produsele de curățare pe bază de ulei pot lăsa dungi și reziduuri sau pot deteriora etanșantul de protecție al podelelor. Dacă utilizezi produse de curățat dedicate, nu aplica produsul direct pe parchet. De asemenea, nu folosi niciodată ceară pe pardoseli laminate.

Protejează suprafața de daune viitoare

Pentru a evita zgârieturile viitoare, adăugați tampoane de protecție sub picioarele scaunelor și meselor, mai ales dacă sunt mutate frecvent. Covoarele- în special la intrări – vor ajuta, de asemenea, la prevenirea uzurii.

Ia în considerare produse de curățat făcute acasă

Îți poți face propiul produs de curățare acasă. Pentru o curățare regulată, combină o linguriță de săpun limpede, fără parfum, cu 4-5 litri de apă fierbinte. Dacă pardoseala a dezvoltat o peliculă ușoară sau o acumulare de ceară (ceea ce se întâmplă de-a lungul timpului când sunt utilizezi produse de curățare greșite), poți combina în schimb apă fierbinte cu o ceașcă de oțet alb. Oțetul, care este un agent de curățare natural, va descompune pelicula fără a afecta suprafața laminatului.

Taie ghearele animalelor de companie

Ghearele animalelor de companie pot deteriora pardoseala laminată. Taie-le regulat atât pentru confortul lor, cât și pentru bunăstarea parchtului.