5 sfaturi pentru întreținerea pavajului

Întreținerea regulată menține aspectul frumos al pavajului exterior, prevenind în același timp deteriorarea, cum ar fi crăparea și deplasarea pavelelor. Curățarea, etanșarea și controlul buruienilor sunt principalele componente ale unui plan de întreținere a pavajului.

Iată 5 modalități prin care puteți evita deteriorarea acestuia:

Folosiți nisip polimeric

Umpleți spațiile dintre pavele cu nisip polimeric, care se întărește la umezire. Acest nisip special ajută la menținerea pavelelor stabile și previne creșterea buruienilor între acestea.

Măturați murdăria

Măturați resturile și murdăria acumulată pe pavaj. Îndepărtarea mizeriei menține pavelele curate și reduce riscul de pătare a acestora. De asemenea, se reduce șansa de a aluneca pe frunzele umede.

Folosiți un furtun pentru spălarea pavajului

Spălați murdăria prin pulverizarea pavelelor cu un furtun. Evitați direcționarea jetului de apă spre intersecțiile pavelelor, deoarece poate împăștia nisipul, mai ales dacă utilizați nisip obișnuit.

Folosiți detergent și apă

Frecați petele folosind un detergent ușor amestecat cu apă. Folosiți o perie de sârmă și testați într-o zonă mai puțin vizibilă pentru a vedea cum reacționează pavajul. Clătiți detergentul complet după curățare.

Etanșați pavelele la fiecare 2-3 ani

Sigilați pavelele la fiecare doi sau trei ani folosind un material de etanșare conceput pentru pavele. Aplicați etanșantul în mod uniform, în conformitate cu instrucțiunile produsului. Etanșarea protejează pavele de factorii de mediu și împiedică pătarea acestora.


Ești în căutare de produse de calitate? Găsești sute de opțiuni pe Arhispec.ro. Iată 3 recomandări: