Utile: Ce opțiuni să alegeți în materie de pardoseli industriale?

Există multe tipuri diferite de industrii, fiecare având nevoi diferite în materie de pardoseală. Opțiunile de pardoseală industrială pentru diverse utilizări pot fi adaptate pentru a satisface cerințe unice. Pardoseala industrială diferă de cea comercială, deoarece este utilizată în principal într-un cadru de producție. Opțiunile trebuie să reziste la echipamente grele și la trafic constant. Acest lucru necesită un nivel de siguranță și durabilitate de care pardoselile rezidențiale sau chiar cele comerciale nu au nevoie.

Prin urmare, înainte de a alege ce tip de pardoseală este ideal pentru clădirea dumneavoastră industrială, va trebui să comparați mai multe opțiuni.

Ce aspecte trebuie să luați în considerare?
  • Tipul și cantitatea de trafic: Dacă în spațiul dumneavoastră industrial vor circula camioane și mașini, aveți în mod natural nevoie de o pardoseală care să poată suporta greutatea acestora. 
  • Temperatura: Dacă sunteți în căutare de pardoseală pentru spații frigorifice, veți dori să fie diferită față de cele utilizate în spațiile de producție. Aceasta trebuie să fie adaptate temperaturii din încăpere.
  • Costurile de întreținere:  Toate pardoselile vor avea nevoie de întreținere, iar cele expuse la mașini grele și alte tipuri de uzură extremă vor presupune, fără îndoială, anumite cheltuieli.
Pardoseli epoxidice

Pentru majoritatea aplicațiilor industriale, pardoseala epoxidică este adesea cea mai bună opțiune. Aceasta este compusă din două lichide diferite care, atunci când sunt combinate, se întăresc și formează o substanță care rezistă la daune și se potrivește aproape tuturor utilizărilor industriale.

Unul dintre avantajele pardoselilor epoxidice este gama sa diversă de culori care vă permit să obțineți o podea care să arate exact așa cum doriți să arate – extrem de personalizabilă și cu multe tipuri diferite de finisaje.

Pardoseala epoxidică este rezistentă la pete, rezistentă la alunecare și este extrem de rezistentă la bacterii. Diferenți aditivi pot fi utilizați în timpul procesului de turnare pentru aspect sau funcție.

Întreținerea necesară pentru acest tip de pardoseală este, de asemenea, minimă și, atunci când țineți cont de costurile implicate în toată durata de viață a pardoselii, devine o opțiune foarte competitivă la preț. Ceară sau șlefuire nu este necesară cu acest tip de podea.

Există un motiv pentru care epoxidicul este atât de utilizat în mediile industriale, pur și simplu datorită capacității sale de a rezista atât la stivuitoare, cât și la traficul pe jos.

Beton elicopterizat

Pentru structuri masive, epoxidicul poate fi prohibitiv de costisitor, precum și dificil de pus în aplicare. Betonul nefinisat este mai puțin util din mai multe motive. Acesta creează praf și poate adăposti bacterii. Opțiunea mai bună este elicopterizarea betonului. Astfel se creează o pardoseală impermeabilă care poate fi utilizată în multe condiții industriale.

Betonul elicoperizat este rezistent la umezeală, pete și bacterii. Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină o pardoseală durabilă și cu luciu ridicat fără a utiliza epoxidic.

Placi de cauciuc industriale

Pardoseala industrială din cauciuc este o opțiune care poate fi utilizată în diferite medii. În mod normal, această opțiune este instalată în plăci mari. Unul dintre avantajele acesteia este că cauciucul este mai moale și oferă o anumită izolație și protecție a pardoselii.

Plăcile industriale din cauciuc au multe avantaje, deși nu veți dori să le folosiți în spații unde circulă camioanele mari zi de zi. În primul rând, cauciucul este reciclabil și ușor de întreținut.

Acest tip de pardoseală nu se pătează și nu este afectată de substanțe chimice dacă devărsările sunt șterse la timp. De asemenea, pardoseala din cauciuc are o rezistență mare la zgârieturi și este comodă pentru mers.

Când stabiliți care este cea mai bună opțiune, faceți tot posibilul să luați în considerare tipul de podea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.