Cum să îți protejezi pardoseala din lemn de mobilierul greu?

Pardoseala din lemn are acea grație atemporală pe care pur și simplu nu o poți replica. Din păcate, aceasta este ușor de deteriorat și există „dușmani” la fiecare pas, inclusiv propriul mobilier.

Când vine vorba de întreținerea pardoselilor din lemn, oamenii se gândesc în general despre contaminanții din exterior, cum ar fi murdăria, apa, nisipul și așa mai departe. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, adevărata problemă o reprezintă mobilierul greu din camera ta. 

Cele mai frecvente daune apar atunci când nu folosești protecții pentru mobilier. Din fericire, este destul de ușor să eviți aceste daune. Iată câțiva pași simpli:

Nu împinge sau trage mobilierul greu pe podea

Când vine vorba de piesele de mobilier grele, este mai dificil să le ridici în timp ce cureți casa sau redecorezi. Ori de câte ori este posibil, evită mutarea lor prin împingere și cere ajutorul unui prieten (sau doi) pentru a le putea ridica. Poate va dura mai mult, dar îți va menține pardoseala din lemn în condiții de siguranță.

Folosește protecții pentru scaune

O metodă excelentă de a proteja podelele este utilizarea protecției pentru scaune. Acestea sunt fabricate din diferite tipuri de materiale moi. Le atașezi la picioarele scaunului pentru un contact mult mai lin cu podeaua. 

Folosește protecții pentru mobilier

Desigur, nu doar scaunele provoacă zgârieturi. O gamă largă de protecții pentru picioare mobilierului este disponibilă acum. Aceasta se împart în 3 tipuri:

  • protecții autoadezive
  • protecții pentru alunecare
  • protecții prin înșurubare
Utilizează covoare

Dacă nu îți place ideea de tampoane de protecție, poți utiliza covoare și mochete. În 2021, acestea au revenit în tendințele de design interior și pot servi, de asemenea, drept protecție pentru mobilier. Mai mult, mochetele și covoarele vin într-o gamă variată de modele și se pot integra perfect în decorul casei.

Verifică picioarele mobilierului

Dacă dorești cu adevărat să protejezi pardoseala din lemn, este vital să poți preveni daunele.

Verifică regulat picioarele pieselor de mobilier, în special dacă acestea sunt mai vechi. Asigură-te că nu există margini aspre, deoarece acestea pot zgâria cu ușurință podeaua.

Fii mereu atent

Ultimul pas în ceea ce privește modul de protejare a pardoselilor din lemn este probabil cel mai important.

Fii mereu atent la pardoseli și la mobilier. Uneori, cel mai bun mod de a proteja pardoselile din lemn de mobilierul greu este mutarea mobilierului. Da, sună contradictoriu, dar mobilierul greu așezat în același loc pe o perioadă lungă de timp poate dăuna pardoselilor.

Ia în considerare redecorarea locuinței o dată în câțiva ani și mută cu grijă mobilierul pentru a redistribui greutatea pe podea.

Sursă: esbflooring.com