Utile: Ce trebuie să știți despre menținerea pardoselilor din tartan turnat pentru locuri de joacă?

Suprafața de tartan turnat este o alegere populară pentru zonele cu trafic ridicat, deoarece este durabilă, moale și rezistentă la alunecare. De asemenea, aceasta absoarbe șocurile și nu se poate despica.

Pardoselile din tartan turnat pot fi personalizate cu ușurință în funcție de nevoi. De exemplu, puteți alege culorile sau designul pe baza unei anumite teme sau sigle. În mod similar, adâncimea suprafeței poate fi setată în funcție de înălțimea critică de cădere, un factor care determină siguranța unui pardoseală de joacă. O suprafață mai groasă acționează ca o pernă, reducând riscul de răniri grave în caz de cădere.

Suprafețele de tartan turnat sunt unitare. Deci, nu există riscul să se deplaseze și sunt ușor de curățat și întreținut. Dacă este întreținută corect, aceasta va dura 10 ani sau mai mult. Iată câteva sfaturi oferite de specialiștii Rubcorp:

Curățați suprafața în mod regulat

Primul pas în procesul de întreținere a pardoselilor din tartan turnat este să îndepărtați murdăria, pietrele sau mușchii de pe suprafața acestora. Resturile libere pot provoca pericole de alunecare și pot înfunda funcțiile importante de drenaj. Așadar, este important să curățați suprafața în mod regulat.

Folosiți o mătură din nailon pentru a curăța zona și evitați să folosiți mături și lopeți din metal. Când ștergeți sau spălați, este indicat să nu folosiți detergenți sau solvenți duri care pot deteriora suprafața. Curățarea de rutină poate fi realizată în mod eficient folosind un furtun de grădină simplu, un mop din microfibră, o mătură și un detergent ușor. În cele din urmă, dacă doriți să igienizați suprafața, utilizați produse speciale pentru pardoselile din tartan turnat.

Îndepărtați eficient petele

De obicei, spălarea sub presiune cu un detergent ușor este eficientă pentru a combate petele de pe podelele de tartan turnat. Cu toate acestea, există și pete care necesită tratament special. Iată câteva sfaturi pentru a îndepărta petele fără a deteriora pardoseala.

Graffiti-urile pot fi îndepărtate prin frecarea zonei cu o perie moale și detergent ușor. Alternativ, utilizați un șmirghel pentru a îndepărta vopseaua, dar aveți grijă să nu deteriorați suprafața.

Substanțele chimice dure, cum ar fi acizii, benzina, soluțiile pe bază de solvenți și diluantul de vopsea pot eroda suprafața. Clătiți zona cu apă pentru a minimiza daunele și contactați imediat un expert.

Materiile organice pot fi curățate cu ușurință fără a deteriora suprafața. Îndepărtați-le cu o perie de curățat și ștergeți reziduul cu o cârpă umedă de unică folosință. Curățați zona cu o soluție de oțet și apă și lăsați-o să se usuce la aer.

Gumă de mestecat lipită de suprafață poate fi îndepărtat prin aplicarea de gheață carbonică. Odată ce guma îngheață, trebuie doar să o înlăturați.

Îndepărtați obiectele ascuțite

Pardoseala din tartan turnat poate fi deteriorată de obiecte cu margini ascuțite, cum ar fi scaune metalice sau scări. Aceste suprafețe sunt proiectate pentru a rezista șocurilor provocate de activități de intensitate ridicată și pentru a proteja copiii și persoanele în vârstă de rănile grave care pot fi provocate de căzături. Fiind moale și elastic, orice obiect cu margini ascuțite, inclusiv pantofii cu toc, poate deteriora suprafața.

Efectuați inspecții anuale

Anumiți factori (clima, traficul rutier și vandalismul) influențează longevitatea unei pardoseli din tartan turnat. Prin urmare, pe lângă granulare, există și alte semne de deteriorare pe care ar trebui să le aveți în vedere. Acestea pot compromite integritatea și siguranța pardoselii pe termen lung.

O inspecție anuală efectuată de un profesionist certificat vă poate ajuta să păstrați zona în stare optimă, permițându-vă să abordați probleme minore înainte de a fi prea târziu. Iată ce ar trebui să luați ăn considerare:

  • Suprafața este deteriorată de rădăcinile copacilor?
  • Stratul de sub suprafață se scufundă?
  • Bordura din jurul suprafeței este în stare bună?
  • Există semne că suprafața este vandalizată sau deteriorată?
Apelați la experți

Dacă țineți cont de toate punctele împărtășite mai sus, curățarea și întreținerea pardoselilor din tartan turnat nu va fi dificilă. Cu toate acestea, unele probleme necesită atenția imediată a unui profesionist, altfel s-ar putea transforma într-o reparație mai mare și mai costisitoare.

De exemplu, dacă întâlniți o suprafață scufundată (o zonă în care pardoseala din tartan a pierdut suportul agregatului), este înțelept să apelați la o companie locală specializată în pardoseli de tartan turnat pentru a o remedia. Doar un expert poate lua măsuri corective pentru a se asigura că problema nu se va mai repeta.

Contactați un profesionist atunci când vedeți găuri mici, granulații, pete sau orice alte semne de uzură sau deteriorare pe suprafața tartanului.

Pardoseala din tartan oferă o suprafață unitară, sigură și plăcută din punct de vedere estetic, potrivită pentru aproape orice aplicație interioară sau exterioară. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui tip de pardoseală, întreținerea în timp util a a suprafeței este primordială.

Sursă articol: www.rubcorp.com