Utile: Ce tipuri de pardoseli comerciale sunt recomandate în domeniul retail?

Atunci când alegeți materialul pardoselei comerciale, este important să vă ghidați după doi factori principali. Primul este destul de evident și important pentru majoritatea spațiilor din domeniul retail: factorul estetic. Cum va întâmpina pardoseala dumneavoastră clienții? Ce sentiment va trasmite aceasta clienților? Cum se va încadra în spațiu? Al doilea factor este durabilitate. Nu doriți pardoseli care să arate semne de uzură după doar câteva luni.

Factorul estetic

Ce culori, modele și materiale îi vor ajuta pe clienți să se relaxeze? Ce îi va determina să petreacă mai mult timp în magazinul dumneavoastră? Materialele care evocă sentimentul de „acasă” vă pot ajuta în cazul acesta, precum pardoselile din lemn sau mochetele.

Tonurile mai deschise cresc nivelul general de lumină din spațiul dumneavoastră, în timp ce tonurile închise îl pot face să pară mai murdar și mai limitat. Plăcile ceramice sunt excelente pentru a crește lumina fluorescentă și a o face să pară mai naturală.

Durabilitate

Compania dumneavoastră vede un număr mare de clienți și un volum mare de trafic? Specialiștii în pardoseli ar trebui să vă informeze cu privire la cerințele de întreținere a materialului pe care îl luați în considerare. O întreținere adecvată ajută la menținerea spațiului proaspăt și primitor.

Tipuri de pardoseli

Betonul este un material de bază care și-a recâștigat popularitatea în ultimii ani. Materialele de ultimă generație vă pot ajuta să creați un contrast curajos și să evocați un stil aparte. De asemenea, pardoselile din beton sunt ușor de curățat și ieftine.

Pardoselile epozidice și terazzo rezistă la trafic intens, îmbinând estetica și durabilitatea. Plăcile ceramice sunt, de asemenea, ușor de întreținut și rezistente. Mai mult, acestea permit mai mult control asupra modelului, culorii și aspectului pardoselii. Marmura este printre cele mai scumpe opțiuni, dar clienții dumneavoastră vor fi impresionați de acest produs.

O variantă bună și ieftină este pardoseala din vinil, care este remarcabil de ușor de întreținut și de curățat. Parchetul și mochetele emană sentimentul de „acasă”, iar clienții dumneavoastră ar putea aprecia acest aspect. Totuși, mocheta poate fi riscantă în funcție de intensitatea traficului.