Tot ce trebuie să știi despre pardoselile din vinil

Pardoseala din vinil este un material sintetic favorizat pentru durabilitate, accesibilitate și funcționalitate. A devenit un material din ce în ce mai popular în ultimii ani datorită capacității sale de a combate umezeala și aspectului său versatil. Pardoseala din vinil poate imita în mod realist lemnul, piatra, marmura și o gamă largă de alte materiale de pardoseală de lux.

Din ce este compusă?

Pardoseala standard din vinil este formată de obicei din patru straturi de materiale. Partea inferioară a acesteia este stratul suport, în general realizat din plută sau spumă. Deasupra stratului suport se află stratul impermeabil (presupunând că utilizezi vinil impermeabil). Acest strat este conceput pentru a absorbi umezeala, fără a compromite astfel integritatea podelei. Deasupra este stratul de design, care prezintă o imagine tipărită de înaltă rezoluție la alegere. În cele din urmă, există stratul de uzură, care se află în partea superioară a pardoselii din vinil și o protejează de factori externi.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele pardoselilor din vinil:

  • Proiectate pentru a rezista; pot suporta mult mai mult uzură decât pardoselile din materiale tradiționale
  • Mai ieftine decât materialele tradiționale pentru pardoseli
  • Posibilități aproape infinite atunci când vine vorba de opțiuni de proiectare și design
  • Relativ ușor de instalat

Dezavantajele pardoselilor din vinil:

  • Pot fi dificil de îndepărtat deoarece adezivul se întărește pe podele.
  • Pot fi inconsecvente; unele pardoseli din vinil măsoară până la 2 mm grosime.
Factori de luat în considerare

Trafic. Atunci când decizi dacă instalezi o pardoseală de vinil, ia în considerare cât de mult trafic există în casa ta. Pardoseala din vinil este construită pentru a rezista și pentru a face față uzurii semnificative, făcând-o o alegere bună pentru zonele foarte vizitate. Deoarece unele viniluri sunt semnificativ mai groase decât altele, este important să iei în considerare nivelul de protecție necesar.

Mediu. În ciuda reputației pardoselilor din vinil de a fi durabile, există câteva circumstanțe în care pur și simplu nu sunt potrivite. De exemplu, acestea nu suportă prea bine sarcinile grele, așa că va trebui să eviți instalarea lor într-un loc cu echipamente mari. Pardoseala din vinil poate fi, de asemenea, deteriorată de obiecte ascuțite. În plus, culoarea sa se poate estompa după expunerea semnificativă la lumina soarelui.

Pardoseala actuală. Vinilul se instalează mai ușor pe unele suprafețe decât pe altele și funcționează cel mai bine pe o suprafață netedă preexistentă. Așezarea vinilului pe o podea cu defecte preexistente poate fi dificilă, deoarece aceste defecte se vor vedea. Pardoseala din vinil poate fi așezată pe un strat mai vechi de vinil, dar majoritatea producătorilor vor recomanda să nu se instaleze peste mai mult de un strat de vinil, deoarece defectele din material vor deveni vizibile cu timpul.

Sursă: forbes.com