Sfaturi pentru alegerea pardoselilor destinate locurilor de joacă

O parte vitală a unui loc de joacă de luat în considerare este pardoseala. Această zonă ar trebui să fie cât se poate de sigură. De obicei, atunci când copiii se joacă, se împiedică și cad, deci este important să aveți o suprafață care să amortizeze căderea, minimizând șansele de rănire. Iată câte sfaturi pe care să le aveți în vedere când alegeți pardoseala:

Evitați suprafețele neadecvate

Dacă un copil va cădea de pe echipament și va ateriza pe pietriș, asfalt sau beton, șansele de rănire sunt foarte mari. Nici iarba nu oferă multă amortizare, deși ar putea fi folosită. 

Dacă doriți să instalați pardoseli care oferă cea mai bună siguranță, gândiți-vă la cauciuc. Cauciucul este un amortizor excelent și poate fi aplicat pe multe suprafețe.

Luați în considerare înălțimea echipamentelor

Un alt sfat important pentru siguranța pardoselilor de joacă este înțelegerea sau luarea în considerare a înălțimilor critice recomandate de cădere atunci când instalați echipamente de joacă. Înălțimea de cădere este cel mai înalt punct pe care un copil se poate urca și să fie în siguranță în caz că va cădea.

Materialele pentru pardoselile locurilor de joacă sunt prevăzute cu înălțimi nominale, dar în majoritatea cazurilor 4  Cu o pardoseală de joacă mai sigură, puteți instala echipamente de joacă mai mari. Puteți utiliza o pardoseală mai groasă pentru a obține rezultatele dorite.

Discutați cu un specialist

Discutați cu o echipă de specialiști pentru asistență în alegerea pardoselilor de joacă ideale. Aceștia vă pot sfătui cu privire la alegerea materialelor și grosimii necesare pentru a spori siguranța locului de joacă.