Utile: Ce trebuie să știi înainte să cumperi pardoseli rezidențiale?

Tipul potrivit de pardoseală poate transforma cu totul decorul casei. De la marmură până la lemn de epocă, pardoseala joacă cu siguranță un rol imens în designul casei. Având în vedere că există o mulțime de factori relevanți, pardoseala nu trebuie aleasă cu ușurință. Prin urmare, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a alege pardoseala pentru casa ta:

Traficul din casa ta

Unele zone ale casei vor fi supuse la un nivel de trafic mai ridicat, cum ar fi bucătăria, baia etc. Deoarece aceste locuri sunt frecvent utilizate, ar trebui să iei în considerare un material durabil și versatil. Mai mult, aceste zone vor necesita o curățare frecventă, motiv pentru care este ideal să alegi un material ușor de întreținut.

Durabilitate

Pardoseala din lemn arată foarte elegant și se menține în stare adecvată pentru o perioadă foarte lungă de timp. În același timp, zonele din casă care au cel mai mult trafic necesită materiale mai dure pentru a avea o durată de viață lungă. Pardoseala pentru baie și bucătărie trebuie să fie rezistentă la apă pentru a nu prezenta probleme legate de umiditatea crescută.

Dimensiunea camerei

Dimensiunea camerei joacă, de asemenea, un rol major în alegerea materialului de pardoseală. Camerele mai mari necesită mai multă întreținere, mai ales atunci când există articole de mobilier mari. Așadar, pardoselile care se întrețin și curăță ușor ar fi o alegere bună. Pe de altă parte, în încăperile mai mici, culorile mai deschise sunt ideale pentru a face camera să pară mai spațioasă.

Versatilitatea

Alege pardoseli care îți permit să fii versatil în viitor. Ar trebui să reziste la pete, intemperii, revopsiri etc. Ar trebui să fie potrivite și dacă intenționezi să schimbați mobilierul sau culoarea pereților. De asemenea, ar trebui să te gândești dacă va fi potrivită și pentru copii și animale de companie.