Sfaturi: Cum să alegeți pardoseala potrivită pentru birou?

Pardoseala de birou este extrem de importantă deoarece completează aspectul. Aceasta ar trebui să impresioneze în primul rând clienții, oferind în același timp angajaților un spațiu de lucru cu care pot fi mândri.

Iată câteva sfaturi despre cum puteți alege pardoseala potrivită:

Aspect

Indiferent de designul pe care îl doriți; elegant, vibrant, tradițional etc, trebuie să vă gândiți cu atenție la ceea ce încercați să realizați și la modul în care podeaua se potrivește în ansamblul proiectului. Nu uitați să luați în considerare modul în care alegerea podelei va avea impact asupra restului încăperii în etapa inițială de planificare. Evitați să lăsați pardoseala pe ultimul plan, deoarece aceasta completează cu adevărat încăperea

Trafic

Luați în considerare cât de intens va fi traficul din zona dorită. Acest lucru va influența tipul de pardoseală pe care îl alegeți. De exemplu, holul și zona de recepție vor avea cu siguranță un trafic intens. În acest caz, ar fi potrivită o pardoseală din LVT sau linoleum.

Pe de altă parte, sala de conferințe va suporta un trafic mai scăzut. În acest caz, un covor sau o mochetă ar fi potivite, deși LVT ar arăta în continuare foarte elegenat.

Durabilitate și întreținere

Un covor sau o mochetă pentru sala de conferințe care se potrivește cu imaginea biroului poate părea o idee excelentă. Totuși, ce se întâmplă atunci când un client varsă o ceașcă de cafea pe covor?

Există două soluții excelente de pardoseli durabile. Prima este să instalați pur și simplu podele dure precum LVT, iar a doua este optarea pentru plăci de covor. Cele din urmă pot fi schimbate atunci când se uzează sau pătează, fără a fi necesară înlocuirea întregii pardoseli.

Cost

Costul este important atunci când vă proiectați spațiul de birou. Desigur, doriți ca biroul dumneavoastră să arate estetic când clienții vizitează, însă este întotdeauna important să vă încadrați în bugetul proiectului.

Totuși, nu uitați să țineți cont și de raportul durabilitate-cost. Un covor ieftin vă poate ajuta să economisiți pe termen scurt, dar este probabil să îl înlocuiți în câțiva ani.

Tipul de business

Luați în considerare afacerea dumneavoastră în sine. Găzduiești clienți? Dacă da, ar putea fi benefic să investiți în pardoseli de ultimă generație. Biroul dumneavoastră face parte dintr-o fabrică? Dacă da, este posibil să doriți să evitați covoarele, deoarece acestea se pot distruge și murdări foarte repede.

Siguranță

Este crucial ca pardoseala din biroul dumneavoastră să ofere siguranță. În zonele în care se poate vărsa apă precum toaleta sau bucătăria, pardoseala antiderapantă este o necesitate. Chiar și unele coridoare aglomerate din birou pot necesita podele antiderapante.