2021: care sunt principalele tendințe în piața de pavaje

În context pandemic, proprietarii de case petrec tot mai mult timp acasă și, implicit, în curțile lor. „Oamenii doresc să petreacă timp în curtea lor în pandemia; acolo este acțiunea ”, spune Jeremy Eckhous, coproprietar al Glow Path Pavers. „Așadar, aceștia fac multe investiții pentru înfrumusețarea caselor”.

Eckhous și Beau Rosso, CLT, consultant în design comercial pentru Unilock, împărtășesc unele dintre cele mai importante tendințe care deschid anul 2021.

Pavele mai

În timp ce pavele cu câțiva ani în urmă aveau tendința de a avea dimensiuni mai mici, Rosso spune că pavele mari au devenit din ce în ce mai populare.

„O mulțime de tendințe recente de hardscaping s-au rotit în jurul utilizării forței de muncă mai puține,în special în context pandemic”, spune el. „În cazul pavelelor mari, nu aveți nevoie de foarte multă forță de muncă pentru a plasa fiecare dală individual, iar procesul merge mult mai repede.”

De exemplu, dalele de pavaj de dimensiuni mari XXL Orion de la Star Stone au un format generos de 1 m lungime pe 0,5 m lățime și pot fi folosite atât la interior cât și la exterior, la pavarea curților, teraselor, zonelor de agrement, sau în jurul piscinei.

image
Designuri liniare

În conformitate cu mentalitatea de economisire a forței de muncă, Rosso spune că pavele cu linii drepte și curate au câștigat, de asemenea, un avantaj.

„Optarea pentru acest tip de pavele presupune mai puțin timp pentru montare”, spune Rosso. De asemenea, liniile drepte creează un aspect elegant și pot foarte versatile.

Dacă doriți un pavaj simplu și elegant, puteți opta pentru Pavajul Rustic de la Elis Pavaje. Acesta are o coloristică naturală, prin care se accentuează trăsătura tradițională a spațiilor în care este integrat.

Pavele permeabile

Pavelele permeabile au parcurs un drum lung în ultimii ani, potrivit Eckhous. „Odată cu creșterea nivelului mării și necesitatea unui control mai mare al scurgerii apelor subterane, pavele și suprafețele permeabile sunt acum utilizate pe scară largă în aplicațiile municipale și comerciale”, spune Eckhous.

Forme atipice

Pavelele cu forme îndrăznețe au câștigat tot mai multă popularitate în ultimul timp. Trenova Romb de la Elis Pavaje pune la îndemână combinația din trei nuante de gri, ce asigura un efect vizual tridimensional și un spațiu modern, foarte bine structurat.

image

De asemnea, dalele de pavaj Aqua Stone de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin au o formă speciala ce ajută la armonizarea perfectă a pavajului cu orice stil arhitectural și creează un joc vizual aproape tridimensional.