Utile: Cum se recondiționează pardoselile din piatră naturală?

Pardoselile din travertin, marmură, mozaic sau granit trebuie recondiționate periodic. De cele mai multe ori, acestea sunt deteriorate de o serie de factori, precum întreținerea necorespunzătoare, diferențele dintre plăci, traficul intens sau condiții climatice dure.

Dacă pardoseala prezintă fisuri, denivelări, diferențe între plăci sau zgârieturi, atunci este timpul pentru recondiționare. Ce presupune acest proces?

Procesul de recondiționare

Recondiționarea pardoselilor trebuie realizată de firme specializate și cuprinde următoarele etape:

  • Șlefuirea pardoselii pentru eliminarea diferențelor dintre plăci și pentru nivelarea acesteia.
  • Repararea ciobiturilor și fisurilor adânci din pardoseală și înlocuirea plăcilor sparte unde este cazul.
  • Șlefuirea pardoselii pentru eliminarea zgârieturilor.
  • Șlefuirea pardoselii pentru închiderea porilor.
  • Șlefuirea pardoselii pentru obținerea luciului.
  • Aplicarea unui strat de protecție.

În cazul pardoselilor din marmură, mozaic sau travertin, recondiționarea este realizată prin șlefuirea cu o serie de materiale abrazive, respectând tehnici specifice de șlefuire.

Procesul nu este unul extrem de rapid, însă durata variază de la proiect la proiect. În funcție de mărimea suprafeței, gradul de uzură, fisurile existente și de alți factori, recondiționarea poate dura mai mult sau mai puțin.

Rezultatele recondiționării

Indiferent de uzură sau vechime, o pardoseală recondiționată devine strălucitoare, fară zgârieturi și uniformă. De asemenea, acesta este foarte ușor de întreținut,

În cazul fisurilor adânci, acestea nu pot fi eliminate. Potrivit specialiștilor Super Clean, astfel de fisuri pot fi chituite, mulți clienți apelând la chit incolor.

Dacă ești în căutare de produse de încredere, îți recomandăm biblioteca virtuală arhispec.ro. Iată câteva produse recomandate: