PIATRAONLINE: 2015 a fost un an foarte bun in constructii si sectorul imobiliar

Cel mai cunoscut site destinat finisajelor cu piatra naturala, marmura, granit, travertin si elemente decorative (jardiniere, fantani arteziene, statui exterioare, gratare gradina, etc) Site-ul PIATRAONLINE este o marca Rock Star Construct avand la baza stocuri mari de marfa cu livrare 24h oriunde in tara indiferent de cantitate.

Am stat de vorba cu doamna Mariana Bradescu, Business Development Manager din cadrul Rock Star Construct.

logoCum vedeti piata pardoselilor rezidentiale in Romania anul acesta? Se anunta un an mai bun raportal la anul trecut?

PIATRAONLINE: Cu siguranta 2015 a fost un an foarte bun in domeniul constructiilor si in special in sectorul imobiliar: s-au derulat si sunt inca in derulare foarte multe proiecte rezidentiale. Asadar, pentru toti jucatorii din acest domeniu cred ca se apropie de final un an bun. Trebuie totusi sa tinem cont si de faptul ca nu este suficient sa fii un jucator pe o piata ci trebuie sa oferim si preturi competitive impreuna cu un pachet de servicii atractive si produse de calitate.

Care sunt obiectivele Rock Star pentru perioada urmatoare? Aveti in vedere sa aduceti noi produse?

PIATRAONLINE:  Aducem constant produse noi, produse atat pentru promotii cat si produse noi ce raman in gama noastra pentru o perioada nedeterminata de timp. Ne pregatim pentru sezonul toamna-iarna, sezon in care vom avea cateva surprize pentru clientii nostri, multe promotii la produse de sezon si chiar cateva evenimente dedicate profesionistilor din domeniu.

De curand ati lansat un nou showroom (cu o suprafata de peste 1000 mp). Cum este traficul pana acum? Planificati si alte showroom-uri in tara?

PIATRAONLINEPentru moment, ramanem “cantonati” doar in Bucuresti, nu ne dorim o expansiune la nivel national din punct de vedere al showroom-urilor .Showroom-ul are deja peste un an de cand a fost lansat, un an bun din punctul nostru de vedere, un an in care am avut timp sa il finisam, sa il actualizam cu noi produse, in functie de solicitarile clientilor nostri.

Care sunt, dupa parerea dumneavoastra cele mai mari probleme cu care se confrunta piata constructiilor din Romania in momentul de fata?

PIATRAONLINE: Prima problema a fost si ramane din perspectiva mea faptul ca se lucreaza foarte mult “la negru” pe o piata unde lucrurile ar trebui sa fie foarte transparente. Uneori este greu sa concurezi cu oferte pentru acelasi produs unde insa nu exista factura, TVA, impozite, etc. Totusi consider ca ne indreptam cu pasi destul de rapizi spre o piata competitiva, o piata in care transparenta si corectitudinea vor fi apreciate de multi jucatori si respectiv clienti, o piata in care vom actiona conform acelorasi reguli.

Care ar fi 3 lucruri ce s‐ar putea face pentru a avea o comunicare cat mai buna intre furnizorii de materiale pentru constructii si firmele de executie/antrepriza?

PIATRAONLINE: Cred ca este o lipsa mare de educare si informare pe piata de constructii din Romania. Intre furnizorii de materiale si firmele de executie ar trebui sa existe o comunicare impecabila, o comunicare bazata pe intrebari si raspunsuri, workshop-uri, prezentari de produse si dezbateri pe diferite subiecte de interes pentru ambele parti. Cred ca ar fi un lucru benefic atat pentru clienti cat si pentru cei 2 furnizori (de servicii si de materiale) si astfel ar putea creste chiar si cererea de pe piata.

Care sunt in opinia d-voastra cele mai eficiente canale de promovare pe piata materialelor de constructii? De ce?

PIATRAONLINE: Din punct de vedere al promovarii, cred ca nu este suficient un singur canal ci prezenta pe toate canalele de promovare, la orice nivel si in orice mediu. Asta este promovarea cea mai complexa si cu siguranta si cea mai scumpa pentru cei care o acceseaza.

Cat de important este marketing-ul online in strategia companiei Rock Star Construct cand vine vorba de segmentul rezidential?

PIATRAONLINE: Ambele directii, atat marketingul online cat si offline sunt la fel de importante pentru strategia de marketing a Rock Star Construct.

Care este aspectul care va place cel mai mult la acest domeniu? Ce va face sa mergeti cu placere la jobul dumneavoastra?

PIATRAONLINE: Faptul ca intr-un anume fel faci si munca unui designer pentru ca de multe ori trebuie sa si consiliem clientii, sa le oferim suport si sa venim cu idei de amenajare, astfel incat aspectul final sa fie cel dorit de catre client si corect din punct de vedere tehnic.

Va multumim pentru raspunsuri Doamna Bradescu, iar acum la final, spuneti-ne care este cel mai bun sfat pe care l-ati primit in cariera d-voastra?

PIATRAONLINE: Sa faci doar lucruri care iti fac placere. Din momentul in care nu iti face placere, nu are rost sa lucrezi intr-un domeniu pentru ca se va resimti si in calitatea muncii pe care o prestezi.

Interviu publicat in exclusivitate pentru InfoPardoseli

Travertin Classic Cross Cut French Pattern Brushed & Chiseled Edge 3cm (Pavaj Exterior)