BASF a dezvoltat primul si singurul sistem de pardoseala cu zgomot redus la impact

Studiu de caz: sediul dezvoltatorului imobiliar Koteng Eindom din Trondheim, Norvegia

Un spatiu de birouri placut si linistit este esential pentru sustinerea unui ritm de munca eficient. Dezvoltatorul imobiliar Koteng Eindom a ales acoperirea MasterTop 1327-20dB dezvoltata de BASF pentru renovarea birourilor din sediul central al companiei. Fiind vorba de o cladire construita in 1968, zgomotul produs de pasi a constituit o problema, insa noul sistem de pardoseala ales a redus semnificativ zgomotul de impact, oferind si alte cateva beneficii pe langa: confort la calcare, durabilitate (datorita poliuretanului din componenta pardoselii) si design placut.

Planul de aplicare a fost destul de ambitios: 150 de metri patrati de pardoseli care au trebuit aplicate in 5 zile. Avand in vedere ca MasterTop 1327-20dB este un sistem cu aplicare lichida, nu a fost nevoie de imbinari de cauciuc sau adezivi. Acest lucru a ajutat in economia timpului de aplicare si a permis proiectului sa fie gata la termenul stabilit.

Acest sistem de pardoseala este perfect pentru orice tip de incapere si nu produce deloc deseuri. Am folosit absolut tot continutul galetii, a declarat Tom Haarsaker managerul companiei care s-a ocupat de aplicarea pardoselii Minor Industriplast AS.

Este ideala pentru scoli, gradinite, spatii de birouri si alte cladiri publice. Pardoseala va rezista cel putin 50 de ani, a adaugat Hans-Kristian Knobel, manager de vanzari BASF.