Piața de covoare PVC în domeniul hotelier

Chiar dacă situația pandemică a afectat vizibil multe ramuri economice, domeniul Hotel și Relaxare nu a stagnat în această perioadă. Numeroare proiecte de reabilitare și chiar construcții noi au fost înregistrate în ultimul an cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro. De exemplu, doar în ultimele 30 de zile au fost identificate 367 astfel de proiecte, dintre care 159 sunt unități de cazare (hotel, pensiune, hostel, vilă turistică). Acest fapt se reflectă și în cazul materialelor aferente. Așadar, majoritatea cererilor pentru covor PVC la nivel național provin din domeniul hotelier. 

În ultimele 30 de zile au fost identificate 187 de șantiere care au avut specificați peste 112 mp de covor PVC în documentațiile tehnice. Majoritatea cererilor provin din județele Timiș și Dolj.

Cum a evoluat piața covoarelor PVC în ultimele 30 de zile?

În ultima lună au fost identificate 187 de proiecte care au avut specificate în documentațiile tehnice cantități de covor PVC. Valoarea estimată a investițiilor se ridică la suma de 1.72 miliarde  RON, iar suprafața șantierelor este de peste 775 mii mp.

În topul județelor cu cele mai numeroase proiecte se află Cluj, cu un total de 16 șantiere active în ultima lună. Următoarele poziții sunt ocupate de Timiș, Argeș și Iași.

Iată cum arată distribuția geografică a șantierelor din ultimele 30 de zile:

Cantitatea de covor PVC necesară în ultimele 30 de zile

În total, cele 187 de proiecte monitorizate în ultima lună au înregistrat un necesar cumulat de peste 112 mii mp de covor PVC. Cele mai însemnate cereri provin din județele Timiș (peste 20 mii mp) și Dolj (peste 12 mii mp).

În materie de branduri favorite, Tarkett se dovedește a fi top-of-mind pentru arhitecți. Rata de specificare a produselor Tarkett este 81,40%, cu un total de 35 menționări în ultimele 3 luni.

Evoluția domeniului Hotel și Relaxare în ultimele 30 de zile

Dintre cele 187 de proiecte cu necesar de covor PVC, 61 au provenit din domeniul Hotel și Relaxare.

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 367 proiecte din domeniul Hotel și Relaxare, dintre care 159 sunt unități de cazare (hotel, pensiune, hostel, vilă turistică). Valoarea estimată a investițiilor 3.89 miliarde RON, iar suprafața acestora este de aproximativ 1.70 milioane mp.

În topul județelor cu cele multe proiecte din domeniu se poziționează Constanța, cu un total de 33 șantiere. Următoarele poziții sunt ocupate de Bihor (21 proiecte), Cluj (20 proiecte) și Timiș (20 proiecte).

Domeniul Hotel și Relaxare: pe ce șantiere se mai lucrează?

Proiectele înregistrate cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, se află în diferite stadii de execuție. Așadar, dintre cele 367 de investiții totale, 152 se află în stadiul de construcție sau amenajare. 

Iată 5 șantiere pe care se lucrează în prezent:

 • Motel Corsar D+P+2E – extindere

Proiectul localizat în județul Tulcea se întinde pe o suprafață de 755 mp, iar valoarea investiției este de aproximativ un milion de RON.

 • Pensiune agroturistică P+1E

Proiectul de față se află în județul Tulcea. Suprafața acestuia este de 717 mp și valoarea investiției ajunge la suma aproximativă de un milion RON.

 • Hotel P+5E – 4 stele

Hotelul este localizat în județul Constanța. Valoarea estimată a investiției este de 2.5 milioane RON, iar suprafața acestuia de întinde pe 2466 mp.

 • Hotel S+P+2E+M

Proiectul localizat în București are o suprafață de 2500 mp și este aproape de finalizare. Valoarea aproximativă a investiției se ridică la suma de 4.2 milioane RON.

 • Sala sporturilor Mioveni P+1E, 2500 de locuri și club

Investiția aproximativă a proiectului din județul Argeș depășește suma de 7.2 milioane de RON, iar suprafața acestuia este de 9925 mp.

Cantitate de covor PVC solicitată la proiectele din ultima săptămână

În ultimele 7 zile au fost identificate 62 de investiții care au avut specificați aproximativ 56 mii mp de covor PVC în documentațiile tehnice. În topul județelor cu cele mai însemnate cereri se află Timiș (peste 17 mii mp) și Dolj (peste 12 mii mp).

Top 5 arhitecți care influențează piața covoarelor PVC

În ultimele 3 luni au fost identificate 217 firme de arhitectură și proiectare care au specificat cantități de covor PVC în documentațiile tehnice. În funcție de numărul de proiecte, cele mai influente companii sunt Săgetător (12 lucrări), Nord Proiect (6 lucrări) și Smartbau Construct (5 lucrări) . Tot în acest clasament au mai apărut și alte birouri de arhitectură și proiectare precum: ING Proiect Management și Greenwood Tech GWT, ambele cu câte 4 proiecte identificate pe segmentul analizat în perioada de timp precizată anterior.

 Top 3 proiecte din domeniul Hotel și Relaxare în căutare de oferte

Echipa IBC Focus monitorizează constant șantierele active din România. O mare parte dintre șantierele înregistrate în ultimele 30 de zile sunt în stadiul de autorizare, iar beneficiarii sunt în căutare de materiale aferente sau servicii de antrepriză.

 • Hotel-apartament St+P+6E, 34 apartamente

Beneficiarul proiectului situat în județul Constanța specifică nevoia de oferte pentru oțel-beton, termosistem și finisaje. Valoarea estimată a investiției este de 2.5 milioane RON, iar suprafața acestuia de întinde pe 2466 mp.

 • Centru multifuncțional recreativ P+M și cale de acces

Pentru acest centru sunt necesare servicii de antrepriză generală. Proiectul este situat în județul Bihor, iar valoarea estimată a investiției este de 5.4 milioane RON.

 • Reabilitare energetică și lucrări conexe la Galeriile de Artă P+1E

Beneficiarul proiectului localizat în județul Vrancea dorește oferte de preț pentru vată bazaltică pentru fațade și polistiren expandat EPS 120. De asemenea se dorește colaborarea cu un producător de tâmplărie PVC cu geam termopan și cu o firmă de instalații cu experiență în termoventilație. Valoarea investiției atinge suma aproximativă de 973 mii RON.

Topul celor mai înalte clădiri din domeniul Hotel și Relaxare

În ultima lună au fost înregistrate 19 lucrări din domeniu care au cel puțin un etaj retras. Printre cele mai înalte clădiri se numără:

 • Hotel Swissotel, 3S+P+M+18E, 4 stele, 225 camere si 17 apartamente- Niro Tower Hotel, București;
 • Refațadizare, modernizare și extindere Hotel Sport Radisson Blu, S+P+M+8Er, 4 stele, Cluj;
 • Aparthotel S+P+5E+6Er de 3 stele cu 32 unități de cazare, Cluj.

Domeniul Hotel și Relaxare: top 5 cei mai activi antreprenori din ultimele 3 luni

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele trei luni au fost identificați 185 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări în domeniul Hotel și Relaxare. În funcție de numărul de proiecte din domeniu, cea mai activă companie este Viking (5 lucrări), urmată de Nord Conforest (4 lucrări), Rom Liant Construct (4 lucrări), Real Deco (3 lucrări) și Electrovalcea (3 lucrări).

Vrei să descoperi lista completă a șantierelor de interes? Solicită un demo gratuit și primești automat și 10 proiecte pe care să le ofertezi imediat!