Pardoseli inovatoare cu ioni de argint incorporati de la BASF. Un nou rival pentru covoarele PVC?

BASF – lider in domeniul produselor chimice pentru constructii – a lansat recent pe piata din Europa un nou tip de pardoseli  cu ioni de argint incorporati care le confera proprietati igienice si estetice imbunatatite. Vor inlocui acestea covoarele PVC – care sunt in prezent cel mai folosit produs in  realizarea pardoselilor din domeniul medical?

Pardoselile MasterTop TC417V Clear indeplinesc normele sanitare impuse in spitale, scoli, cantine, birouri sau centre de expozitii, imbinand in mod inovator proprietatile antibacteriene (confirmate de standardul ISO 22196:2011) si aderenta scazuta a murdariei. Combinate cu sistemele de pardoseli decorative de la BASF, TC 417W Clear confera, prin adaugarea unui strat transparent de poliuretan pe baza de apa, un finisaj mat, neted, fara urme de spumare sau role, care ce faciliteaza aplicarea si duc la un rezultat final rafineaza din punct de vedere optic rezultatul final.

basf-pardoseli

Aceste pardoseli inovatoare cu ioni de argint incorporati contribuie si la imbunatatirea calitatii aerului din interior, respectand standardul AgBB (emis de Comitetul pentru evaluarea impactului produselor pentru cladiri asupra sanatatii, din cadrul UBA – Germania).

Pardoselile inovatoare marca MasterTop au fost dezvoltate de catre Departamentul de Produse Chimice pentru Constructii din cadrul BASF, unde activeaza peste 5500 de experti care dezvolta solutii chimice avansate pentru constructiile noi si pentru intretinerea, repararea si renovarea structurilor. Departamentul detine fabrici si centre de vanzari in peste 50 de tari (doar in 2015 a inregistrat vanzari de aproximativ 2,3 miliarde de euro).

Sub marca MasterTop, BASF ofera un portofoliu larg de pardoseli inovatoare realizate din rasini aplicate in forma lichida, pentru cladirile publice, spatii cu destinatie medicala, hoteluri si cladiri industriale. Produsele MasterTop pot fi adaptate in mod individual pentru a indeplini criterii de performanta specifice, cerinte tehnice si estetice, precum si pentru a permite aplicarea rapida, eficienta din punct de vedere al costurilor. Sistemele MasterTop fara solventi se caracterizeaza prin emisii scazute, rezistenta ridicata si costuri reduse de intretinere, combinate cu o durabilitate deosebita. Tapetul pentru pereti MasterTop permite o tranzitie lina intre pereti si pardoseli, asigurand astfel cel mai inalt nivel de igiena si design interior integrat.

Sursa