Numarul terenurilor de tenis amenajate in ultimul an reflecta cresterea popularitatii acestui sport in Romania

Performantele inregistrate in ultimii ani de Simona Halep, Horia Tecau si Florin Mergea au contribuit semnificativ la cresterea popularitatii tenisului la nivel national. Acest lucru s-a reflectat si pe piata constructiilor unde, in urma unei analize realizate cu instrumentul de business intelligence IBC Focus am constatat ca, in ultimul an (iunie 2015- iunie 2016), 74 de proiecte au specificat in caietele de sarcini un total de 104 terenuri de tenis. Cifrele sunt cu 20% mai mari decat in perioada iunie 2014 – iunie 2015.

zgura22

Avand in vedere ca vara si toamna dau tonul si mai multor santiere, perspectivele pentru urmatoarea perioada sunt foarte optimiste, iar Romania ar putea avea parte in viitor de si mai multe terenuri de tenis.

Oarecum previzibil, majoritatea terenurilor comandate au fost specificate in domeniul Hotel/Relaxare (in proportie de 74% din total), urmate de constructiile publice (16%) si mai apoi de constructiile rezidentiale private (14%).

Din aceste procente putem trage cateva concluzii nu tocmai imbucuratoare:

Cu toate ca tenisul romanesc face performanta, statul nu incurajeaza constructia mai multor terenuri de tenis.
Cei care vor sa faca tenis de performanta se pot baza in mare parte doar pe terenurile cluburilor private, iar costurile practicarii acestui sport nu sunt accesibile oricui

Doresti sa afli ce proiecte au nevoie de pardoseli sportive, rezidentiale sau industriale?

Completeaza acest FORMULAR.