Pardoseli epoxidice 3D: avantaje și dezavantaje

Pardoselile epoxidice 2D câștigă popularitate din ce în ce mai mare. Acestea sunt utilizate tot mai mult în mall-uri, hale, birouri, case și apartamente datorită creativității și performanței sale ridicate.

Procesul de instalare a pardoselii Epoxy 3D presupune stabilirea unui strat de grund autonivelant urmat de imaginea dorită. Acesta este apoi tratat cu un material epoxidic transparent sau poliuretanic pentru a oferi o adâncime perfectă a imaginii. 

dornob.com

Ca orice alt material, pardoselile epoxidice 3D au atât avantaje, cât și dezavantaje. Iată care sunt acestea:

Avantaje
  • Efect vizual – Cel mai semnificativ avantaj al pardoselii epoxidice 3D este efectul vizual uimitor. Alegând designul, culoarea și modelul 3D adecvat al podelei, cu ajutorul acoperirilor epoxidice autonivelante, puteți chiar crește vizual spațiul camerei. 
  • Rezistență ridicată – Epoxidicul este practic impermeabil și foarte rezistent la acizi, clor și alte materiale, cum ar fi înălbitorii și detergenții zilnici. Din același motiv, pardoselile sunt considerate bune atât pentru sectoarele industriale, cât și pentru casă. Atunci când este instalat corect, pardoseala epoxidică 3D poate servi cel puțin 15 ani, fără a-și schimba culoarea.
  • Întreținere ușoară – pardoseala epoxidică 3D nu are cusături, fisuri, pori sau goluri și este absolut imună la orice fel de murdărie, praf, apă și substanțe chimice.
  • Sigur și igienic – Podeaua epoxidică 3D nu acumulează praf și nu creează un mediu favorabil pentru o varietate de agenți patogeni / bacterii. Materialele de pardoseală epoxidice utilizate nu au miros și vapori corozivi și sunt sigure pentru sănătatea umană, lucru obligatoriu și confirmat de certificatele producătorului. De asemenea, este important ca materialele epoxidice să fie foarte rezistente la temperaturi ridicate, cum ar fi în caz de incendiu.
  • Rezistență la foc – Rășina epoxidică nu arde, motiv pentru care este des utilizată în fabrici, depozite, spitale, centre de îngrijire a copiilor și alte locuri unde este necesar un control sporit al siguranței la incendiu.
Dezavantaje
  • Greu de instalat – de obicei sunt necesare echipe profesioniste și echipamente pentru instalarea corectă a pardoselii epoxidice 3D
  • Costuri ridicate – nu sunt disponibili suficienți profesioniști pe piață, iar cererea de pardoseli spectaculoase la modă este mare. Popularitatea crește costul, însă nici materialele în sine nu sunt ieftine.
  • Pardoseală rece – podeaua epoxidică 3D este la fel de rece ca plăcile ceramice sau betonul, așa că ar trebui să vă gândiți unde este cel mai bine să o utilizați.