Interviu Romfracht: Care sunt avantajele fibrelor din otel si polipropilena in armarea pardoselilor si structurilor din beton?
Fibrele metalice si fibrele din polipropilena reprezinta viitorul armarii pardoselilor si structurilor din beton, iar Romfracht continua sa dezvolte acest segment pe piata din Romania asigurand in prezent productia si distributia fibrelor din otel si polipropilena la nivel national si international. In prezent, Romfracht este cel mai important producator de fibre metalice din Romania, cu o capacitate de 2.800 de tone lunar. Remarcabil este faptul ca, in 2016, ponderea exporturilor a crescut de la 10% pana la 58%, fapt care certifica inca o data calitatea fibrelor produse de Romfracht. Despre principalele avantaje asigurate de fibrele Romfracht, precum si despre cel mai de succes produs al companiei, am discutat pe larg cu Dl. Florin Florian – Manager Departament Fibre al companiei Romfracht.
1. Cum a fost anul 2016 vazut din culisele ROMFRACHT?
Anul trecut pot sa-l consider un an al provocarilor. Daca in 2015 ponderea exporturilor era la 10%, la sfarsitul lui 2016 am ajuns la 58%. Acest lucru ne bucura pentru ca se dovedeste inca o data calitatea recunoscuta a fibrelor produse de noi. Pe noi ne incanta ca exporturile au crescut odata cu cresterea capacitatilor de productie.
2. Care s-a dovedit a fi cea mai eficienta metoda de promovare a fibrelor metalice Romfracht si ce provocari ati intalnit in consolidarea brandului?
Cea mai frumoasa carte de vizita pentru noi este recomandarea beneficiarilor care au lucrat cu noi. Bineinteles ca targurile de profil la care am paricipat sau participam cum ar fi BAU Munich , BIG 5 Dubai , World of Concerte Paris au un aport considerabil in promovarea noastra, dar nu am lasat deoparte nici mediul online.
Datorita profesionalismului celor de la IBC Focus suntem conectati in timp real la tot ce inseamna constructiile in Romania.
3. Care sunt principalele avantaje pe care le asigura ranforsarea betonului si a pardoselilor cu fibrele produse de Romfracht?
Suntem printre singurii care producem atat fibre metalice cat si polipropilene, si acoperim gama completa de armare dispersa. Noi oferim intregul knowhow de la proiectarea unei pardoseli pana la inchiderea porilor betonului.
Armarea dispersa este ideala datorita comportamentului fibrelor in beton. Costul redus si durata mare de exploatare a betoanelor armate cu fibre, precum si armarea net superioara sunt caracteristici ce fac fibrele sa fie aplicate de tot mai multi constructori.
4. Care a fost cel mai de succes produs pe care l-ati lansat pe piata din Romania?
Fibra de polipropilena RoFero este un produs de top realizat de noi. Este o fibra de generatie noua cu costuri reduse si inlocuieste fibra metalica. Deja avem lucrari de anvergura cu cest tip de fibre, iar rezultatele sunt exceptionale. Cel mai mare avantaj este raportul pret /calitate – este imbatabil.
Acest tip de fibre structurale au o dispersie excelenta in beton ( asigura armarea fiecarui centimetru de beton ), sunt mult mai ieftine fata de orice fibre de pe piata din grupa lor.
6. Ce alte produse planuiti sa lansati in urmatoarea perioada?
In perioada urmatoare ne axam pe cresterea capacitatilor de productie. Investim in calitate si ne indreptam spre ulimele tehnologii in domeniu.
7. Cum estimati ca va evolua piata in acest an si care este strategia Romfracht pentru 2017?
In continuare suntem atenti la ce se intampla pe piata constructiilor si vrem sa consolidam produsele pe pietele emegente. Trendul nu poate fi decat ascendent pentru ca nevoia de spatii si platforme betonate este in crestere.
Related Posts
-
Prețurile crescute ale cherestelei afectează producția pardoselilor din lemn în timpul pandemiei
Niciun comentariu | iun. 28, 2021
-
Oferteaza pavajele necesare pentru o lucrare de reabilitare din judetul Maramures
Niciun comentariu | sept. 16, 2020
-
Necesar de borduri și pavaj pentru modernizarea parcurilor I.C. Brătianu și 1 Decembrie din Oradea
Niciun comentariu | aug. 13, 2024
-
Incalzirea prin pardoseala, metoda veche de peste 2000 de ani
Niciun comentariu | dec. 16, 2015