Melville câștigă premiul Green Apple Gold pentru un proiect inovator în sfera pardoselilor sustenabile

Un proiect inovator de pardoseli sustenabile conceput pentru a îmbunătăți viața locuitorilor a câștigat un premiu prestigios din partea Green Organisation.

scottishhousingnews.com

Premiul Green Apple Gold pentru cele mai bune practici de mediu (categoria de reducere a carbonului) a fost acordat Asociației Melville Housing din Dalkeith, pentru proiectul său Flooring not Landfill, care a salvat până acum peste șase tone de plăci de covor, oferindu-le în schimb locuitorilor care se luptă să găsească bani pentru a achiziționa pardoseli pentru casele lor.

De când a fost lansat în 2019, proiectul, primul de acest gen din țară, a ajutat la acoperirea locuințelor a peste 70 de persoane și a oferit economii de carbon mai mari de 2 tCO2e (echivalentul a două tone de dioxid de carbon).

„Suntem absolut încântați că am primit acest premiu”, a spus Dan Hughes, liderul proiectului Melville. „Proiectul nostru aduce beneficii nu doar planetei, salvând pardoseli de bună calitate de la trimiterea inutilă la depozitul de deșeuri, ci și zeci de persoane care altfel s-ar lupta să-și achiziționeze pardoseală pentru casele lor”.

Eforturile pentru proiectul Flooring not Landfill au fost susținute de echipa Circular Economy de la Zero Waste Scotland (susținută de guvernul scoțian și Fondul european de dezvoltare regională). Zero Waste Scotland a contribuit la stabilirea de relații cu contractorii de construcții pentru a stabili o aprovizionare constantă cu plăci de covor provenite din clădiri de birouri aflate în curs de renovare.

Melville furnizează atât plăci noi, cât și plăci uzate, care au avantajul suplimentar de a fi mult mai ușor de intalat decât covorul tradițional, deoarece sunt relativ mici, ușor de ridicat și transportat.

Premiile Green Apple pentru Mediu au fost înființate în 1994 de Green Organisation drept o campanie anuală de recunoaștere, recompensare și promovare a celor mai bune practici de mediu din întreaga lume și sunt susținute de REHIS – The Royal Environmental Health Institute of Scotland.