Utile: Cele mai bune opțiuni de pardoseli medicale

Unitățile medicale trebuie să se conformeze la o serie vastă de cerințe, iar pardoselile sunt o parte crucială în crearea unui cadru de îngrijire de calitate. Iată recomandări de materiale pentru pardoseli în funcție de zonele în care acestea vor fi instalate:

Zone de intrare

Intrările sunt primele zone pe care pacienții, familiile și vizitatorii le văd în spital. Acestea cunosc cel mai intens trafic, așa că veți dori o podea durabilă, primitoare, care să vă promoveze viziunea de design și să facă o primă impresie puternică.

Specialiștii Spectra recomandă plăcile LVT și terrazzo. Terrazzo este o opțiune premium, extrem de rezistentă, care necesită o întreținere minimă și durează zeci de ani. Rezistă bine la încărcăturile rulante, este ușor de manipulat și este acum disponibilă în materiale reciclabile. LVT oferă o mare durabilitate și o versatilitate mai mare a designului.

Coridoare și zone clinice

Coridoarele sunt principalele artere ale spitalului și văd o utilizare intensă 24/7, incluzând traficul pe jos și încărcături grele de rulare, cum ar fi căruțele medicale și scaunele cu rotile. Pentru a minimiza întreruperile, pardoselile din coridoare necesită instalare rapidă și trebuie să fie extrem de durabile. Pardoselile tematice și modelate, cu diferite culori vii, vă pot ajuta să creați căi clare care să evidențieze zonele de îngrijire.

Cauciucul și LVT sunt două opțiuni populare de pardoseală pentru spitale care îndeplinesc toate aceste cerințe de performanță. Timpul de instalare pentru ambele variante este scăzut, deoarece pot veni cu adeziv pre-aplicat pe spate. Atât cauciucul, cât și LVT pot avea straturi de protecție care rezistă la zgârieturi, reducând întreruperile destinate întreținerii. Ambele vin într-o varietate de texturi, culori și modele. LVT, în special, emulează texturi naturale liniștitoare, cum ar fi lemnul, piatra și multe altele, dar cu o durabilitate mai bună și un preț mai mic decât materialele tradiționale.

Urgențe și săli de operație

Camerele de urgență și de operație trebuie să îndeplinească cele mai stricte cerințe de curățenie și să rămână utilizabile 24/7. Veți dori materiale ușor de curățat care să promoveze curățenia. Folosirea pardoselii netede sau cu textură redusă și instalarea corectă împiedică pătrunderea murdăriei și fluidelor sub suprafața podelei.

LVT și linoleum se potrivesc excelent pentru aceste medii, deoarece permit crearea unui spațiu complet aseptic. Aceste materiale sunt folosite în construcții care promovează calitatea aerului interior cu emisii reduse de compuși organici volatili (COV scăzut).

Cabinete și zone de tratament

Personalul și pacienții își petrec cea mai mare parte a timpului în aceste medii, iar stațiile de asistență medicală nu se închid niciodată. Podelele ar trebui să promoveze reducerea stresului, confortul și accesul permanent, prin utilizarea de materiale care permit instalarea rapidă și minimizează întreținerea. Pentru a se potrivi acestor scopuri, spitalele se orientează către LVT, gresie și alte materiale cu conținut scăzut de COV. 

Saloane

În multe spitale, camerele pentru pacienți sunt proiectate pentru a imita mediile de acasă. Deoarece aceste camere nu necesită mereu pardoseală aseptică, aveți mai multe opțiuni pentru materiale, adezivi și metode de instalare. Aveți flexibilitatea de a utiliza podele calde, primitoare, cu texturi naturale.

LVT, linoleum și gresia sunt opțiuni excelente care oferă aspecte naturale cu o durabilitate mai mare la un cost mai mic decât materialele naturale. Toate pot funcționa cu sisteme de instalare rapidă. O nouă opțiune de luat în considerare este pardoseala textilă, un material care oferă senzația de covor cu durabilitate și performanță crescută.