Utile: Cum să creșteți durata de viață a pardoselilor din lemn masiv?

Podelele din lemn masiv autentice reprezintă o investiție în frumusețea casei dumneavoastră. De asemenea, acestea pot fi o opțiune pe termen lung, cu o durată estimată de zeci de ani. Pentru ca pardoselile din lemn masiv să dureze, va trebui să luați câteva măsuri de precauție. Iată 4 sfaturi pentru a crește longevitatea pardoselilor dumneavoastră:

Asigurați-vă că sunt instalate corect

Durata de viață a pardoselei din lemn de esență tare se poate extinde la peste un secol atunci când este instalată corect. Cu toate acestea, podelele din lemn pot începe să-și arate vârsta rapid, iar garanția lor poate fi anulată dacă au fost instalate incorect. Instalatorii profesioniști ar trebui să ia în considerare umiditatea în timpul instalării pentru a se asigura că lemnul are suficient spațiu pentru extindere și contractare. De asemenea, trebuie să urmeze îndeaproape instrucțiunile producătorului pentru a păstra garanția.

Folosiți covoare pentru a proteja pardoselile

Instalați covoare la intrări pentru a vă asigura că vizitatorii își șterg picioarele înainte de a intra în locuință. Adăugarea unui covor protejează lemnul de praf și zgârieturi. Mai mult, covoarele ajută la menținerea pardoselilor în zone cu trafic intens, deoarece țesătura poate acționa ca un tampon. Sub mobilierul greu, covoarele groase arată frumos și vă salvează pardoseala de lovituri și zgârieturi.

Folosiți draperii pentru a preveni decolorarea

Razele ultraviolete (UV) pot deteriora suprafața podelelor din lemn de esență tare. Expunerea directă în timp poate provoca decolorare și un aspect inegal. Pentru a vă apăra împotriva acestor daune, instalați perdele sau jaluzele și trageți-le ori de câte ori lumina directă a soarelui este pe podea.

Protejați pardoseala de umiditate

Umezeala poate dăuna podelelor din lemn. Unde este posibil, evitați umezeala – și în special fluctuațiile de umiditate – în orice încăpere cu pardoseală din lemn. Dacă locuiți într-un climat umed, păstrați-vă casa bine izolată și folosiți un dezumidificator pentru a vă menține spațiul interior uscat.