Cele mai bune pardoseli pentru dormitor

Dormitorul este un spațiu personal în care ne retragem pentru odihnă și relaxare. Atunci când alegeți podeaua pentru dormitor, aveți multe opțiuni și puține restricții. Mocheta, pardoselile din lemn, din vinil, laminate și chiar podelele din plută sunt toate opțiunile posibile.

Dormitoarele sunt zone cu trafic relativ redus, așa că durabilitatea nu este cel mai important aspect. Cele două criterii principale de selecție pentru podeaua dormitorului sunt confortul și designul. Alegerea podelei pentru dormitor stabilește tonul pentru stilul camerei, așa că este esențial să vă gândiți la preferințele de design și la tipul de spațiu pe care doriți să îl creați.

Pardoselile din vinil

Două dintre avantajele cheie ale vinilului față de unele dintre celelalte opțiuni de pardoseală pentru dormitor sunt accesibilitatea și soluțiile de design aproape nelimitate. Vinilul este disponibil într-o mare varietate de modele, culori și stiluri, de la lemn, plăci ceramice, piatră până la efecte grafice uimitoare. Astfel, veți putea alege o podea pentru dormitor care se potrivește perfect preferințelor dvs. de stil. De asemenea, există o gamă variată de pardoseli din vinil cu emisii scăzute de COV pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior.

tarkett.com
Pardoseli din lemn

Podelele din lemn din dormitor sunt atemporale și frumoase și pot fi coordonate cu aproape orice decor. La fel ca designul, confortul este un aspect important. Dormitorul este camera în care vă retrageți la sfârșitul zilei și camera în care vă treziți, așa că veți dori să creați un spațiu cald și primitor. În primul rând, veți dori podele din lemn confortabile și calde sub picioare. Cu o izolare bună, podeaua din lemn va arăta și se va simți caldă. Acesta este un aspect important în dormitor, unde sunteți adesea desculț și unde doriți să simțiți un sentiment de confort și căldură. Aveți și opțiunea de a crea un plus de căldură alegând pardoseală din lemn compatibilă cu încălzirea prin pardoseală. Covoarele adaugă, de asemenea, căldură sub picioare.

tarkett.com
Pardoseli laminate

Dacă sunteți în căutarea unui finisaj asemănător lemnului pentru podeaua dormitorului dvs, dar prețul podelelor din lemn de esență tare este prea mare, laminatul oferă o alternativă atractivă și accesibilă. Este mult mai economic decât podeaua din lemn de esență tare, dar poate, la fel ca podeaua de vinil, să imite în mod eficient aspectul materialelor naturale pentru podele, cum ar fi lemnul. Laminatul are multe dintre aceleași avantaje pe care le oferă podelele din vinil – sunt ușor de întreținut, foarte rezistente, au aspect plăcut și sunt de lungă durată.. Cu toate acestea, în ceea ce privește confortul, laminatul este în dezavantaj deoarece este cunoscut pentru că este destul de dur, mai ales în comparație cu vinilul. 

tarkett.com

Sursă: home.tarkett.com