5 sfaturi pentru protejarea pardoselilor rezidențiale

În context pandemic, mulți oameni au început să petreacă majoritatea timpului acasă. Animalele de companiei, mobilierul greu și traficul pot afecta pardoselile. Cu toate acestea, puteți lua măsuri pentru a diminua daunele. Iată câteva sfaturi pentru protejarea pardoselilor rezidențiale:

Folosiți covoare

Când vine vorba de protejarea pardoselilor, covoarele sunt o alegere minunată. Acestea vă pot ajuta să evitați lovituri, zgârieturi și scurgeri pe podea. Așezați covoare în locurile cu trafic intens – holuri, intrări și zone de joacă pentru copii. Un covor moale în zona de joacă a copiilor dumneavoastră poate ajuta, de asemenea, la amortizarea căzăturilor, minimizând rănile.

Dacă aveți pardoseli din lemn masiv, veți dori să evitați covoarele cu spate din cauciuc, care pot acumula umezeală. Când măturați sau aspirați, nu uitați să mutați covoarele și să curățați sub ele. Asigurați-vă că ați curățat podeaua înainte de a așeza covorul la loc.

Îndepărtați pantofii în casă

Purtarea pantofilor în interior poate aduce noroiul și murdăria din exterior pe pardoselile din casă. Acest lucru este valabil mai ales în timpul lunilor de iarnă. În plus, anumiți pantofi, precum crampoanele și tocurile înalte, vor lăsa urme de uzură.

Din aceste motive, este bine să îndepărtați pantofii de fiecare dată când intrați în casă. De asemenea, păstrați aceeași politică și pentru invitați.

Ștergeți scurgerile și mențineți umiditatea scăzută

Apa și umezeala pot cauza probleme grave pardoselilor rezidențiale, deci este important să curățați lichidele vărsate cât se poate de repede. În plus, asigurați-vă că păstrați umiditatea din casă la un nivel rezonabil. Dacă locuiți într-o zonă cu umiditate crescută, puteți folosi un dezumidificator.

Îngrijiți-vă animalele de companie

Animalele de companie creează nevoia de protecție suplimentară a podelei. Trebuie să vă protejați mobilierul și pardoseala de ghearele, dinții și blana acestora. Deteriorarea cauzată de animalele de companie este una dintre cele mai rapide modalități de a reduce durata de viață a pardoselii. Covoarele, în special la intrare, pot ajuta la minimizarea unor daune, dar este, de asemenea, important să vă îngrijiți bine animalele de companie.

Păstrați ghearele câinilor scurte, tăindu-le după cum este necesar. Acest lucru vă va ajuta să limitați zgârieturile. De asemenea, încercați să tundeți animalul de companie regulat, mai ales în timpul verii.

 Rearanjați mobilierul și utilizați protecție pentru podea

Traficul, animalele de companie și umiditatea nu sunt singurii vinovați când vine vorba de deteriorarea podelei. Mobilierul poate provoca, de asemenea, numeroase probleme pentru pardoseala dumneavoastră. De exemplu, scaunele de birou pot zgâria pardoselile, iar canapele grele pot lăsa indentări permanente în mochetă. Din fericire, puteți lua câteva măsuri pentru a evita aceste probleme.

Folosiți covoare și tampoane de protecție sub mobilier. De asemenea, este o idee bună să vă rearanjați din când în când mobilierul. Mutarea mobilierului va ajuta chiar și expunerea podelei la lumină, umiditate și trafic. În plus, vă ajută să curățați și să vă întrețineți întreaga podea.