5 mituri despre mochete

Mocheta este o opțiune fantastică pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. Vă aduce căldură, confort conferă un stil aparte locuinței. Dacă doriți să renovați pardoseala din casă, mocheta poate fi o opțiune excelentă.

Părerile despre acest subiect sunt împărțite, dar trebuie să vă asigurați că vă informați corect înainte de a lua o decizie finală. Iată 5 mituri comune despre mochete:

Produse chimice dăunătoare

Există chimicale în mochete care sunt dăunătoare familiei tale? Structura mochetei este relativ simplă: materialul, suportul, adezivul și căptușeală.

Mulți oameni cred că mochetele conțin formaldehidă și alte substanțe chimice dăunătoare care pot contamina aerul. Dar formaldehida nu a mai fost utilizată în fabricarea covoarelor sau a mochetelor din 1978. În ceea ce privește alte substanțe chimice, mocheta este unul dintre cei mai mici emițători de compuși organici volatili (COV).

Agravează alergiile

Acționând ca o capcană pentru alergeni, mocheta ajută la îmbunătățirea calității aerului pentru persoanele cu alergii. Murdăria, praful și alte particule se așează în mochetă și rămân acolo. Pentru o aspirare mai profundă, puteți achiziționa chiar și un aspirator cu un filtru HEPA. Acest filtru preia alergeni mici, astfel încât cei dragi să nu aibă probleme.

Este greu de curățat

Unii oameni ar putea crede că mocheta este greu de întreținut din cauza scurgerilor și petelor. De fapt, curățarea și îngrijirea acesteia nu sunt complicate. Nu necesită mai multă muncă săptămânală decât alte opțiuni de pardoseală.

Aspirarea o dată sau de două ori pe săptămână ar trebui să vă mențină mochetele suficient de curate. În plus, există numeroase produse care pot curăța orice pată apărută accidental.

Nu este durabilă

Durabilitatea mochetei este influențată de modul în care o întrețineți. Cu cât vă tratați mai bine mocheta, cu atât va dura mai mult.

Dacă aveți o rutină săptămânală de curățare, mocheta dumneavoastră ar trebui să rămână intactă ani de zile. Puteți folosi chiar și reguli de uz casnic, cum ar fi „fără pantofi în casă” pentru a menține culoarea și curățenia pardoselii. Curățarea profesională a mochetei o dată la unu sau doi ani este o altă practică excelentă pentru creșterea duratei de viață.

Mocheta nu mai este în tendințe

Mocheta este modernizată și reproiectată continuu pentru a se potrivi stilurilor, tendințelor și aspectelor populare de astăzi. Există opțiuni pentru toată lumea, de la mochete neutre la modele interesante și culori vibrante.