Piața europeană de parchet nu a înregistrat scăderi 2020

În ciuda situației pandemice, piața europeană de parchet a reușit să rămână stabilă în 2020. Acest fapt s-a datorat numărului mare de renovări și utilizării sporite a pardoselilor din lemn.

Aceste date au fost publicate de Federația Europeană a Industriei Parchetului (FEP), care reprezintă companiile producătoare de pardoseli din lemn masiv și pardoseli din lemn prelucrat, cu un strat superior de uzură a lemnului de peste 2,5 mm grosime.

Evaluarea FEP este o prognoză preliminară care a rezultat din cele mai bune estimări discutate cu reprezentanții țărilor membre la reuniunea recentă a consiliului de administrație al FEP.

După ce lunile martie și aprilie nu s-au dovedit productive pentru piața de parchet din Austria, Suedia, Elveția și, într-o măsură mai mică, Spania, a doua jumătate a anului a prezentat majorări și a conpensat scăderile anterioare. Mai mult, cererile de pardoseli din lemn din Germania, cea mai mare piață europeană de parchet, au crescut în în această perioadă.

Beginnings our living in new home

Pe de altă parte, în ciuda ratei mare de renovări, Franța și Italia nu au reușit să compenseze pierderile înregistrate în timpul restricțiilor din primăvară și au raportat scăderi ale consumului de parchet.

FEP a declarat că această criză nu a afectat într-o măsură mare industria parchetului, care a beneficiat de creșterea ratei de renovare și de utilizarea relativ mai mare a soluțiilor de pardoseală din lemn.