Cum să alegi culoarea pereților în funcție de tipul pardoselilor din lemn?

Dacă îți renovezi locuința și optezi pentru pardoseli din lemn de esență tare, trebuie să iei în considerare modul în care acestea vor influența imaginea de ansamblu a camerelor. Dacă ajungi la concluzia că trebuie să schimbi și culoarea pereților, iată câteva sfaturi în acest sens:

  • Alege culori neutre: pereții de culoare neutră se vor potrivi cu pardoseala, mobilierul și decorul. Albul, cremul și griul tind să se potrivească bine cu toate culorile probabil existente în designul actual. 
  • Utilizează contrastul: pentru un design îndrăzneț, poți contrasta culorile pereților cu pardoseala din lemn de esență tare. Poți contrasta tonurile calde cu tonurile reci.
  • Alege nuanța potrivită: poți asorta pereții cu subtonurile identificate în pardoseala din lemn de esență tare dacă optezi pentru un stil mai subtil. Alege culori din aceeași paletă ca pardoselile pentru un aspect cald și coeziv.
Pardoseli deschise: cele mai potrivite culori de vopsea pentru pereți

Pardoseala deschisă din lemn de esență tare conferă camerei un aspect luminos, primitor și tinde să ascundă murdăria. De asemenea, face camera să pară mai spațioasă. Vei dori să alegi tonuri neutre și deschise pentru pereți și decorațiuni, astfel încât să se creeze un aspect general coeziv. Iată pentru ce culori poți opta:

Alb sau alb murdar: Pereții albi arată curat și îngrijit și se potrivesc cu ușurință cu mobilierul și decorul. De asemenea, poți utiliza un ton alb murdar dacă nu îți place strălucirea puternică a albului. Subtonurile galbene în nuanțe de alb-deschis conferă camerei un sentiment de căldură și culoare.

Gri: Griul neutru vine în diferite nuanțe pentru a te ajuta să găsești culoarea perfectă pentru designul camerei tale. Deoarece această culoare este o combinație de alb și negru, se potrivește cu majoritatea elementelor de mobilier și decorative. 

Bej:  Pereții bej deschis creează o atmosferă primitoare în cameră și evidențiază culorile podelei și mobilierului. Această culoare se combină frumos cu pardoseala de culoare caldă.

Taupe: Drept o combinație de maro și gri închis, taupe poate servi ca bază pentru designul camerei tale. Un taupe mai deschis poate completa diferite niveluri de lumină din cameră pentru a o face să pară mai spațioasă.

Greige:  Greige este o combinație de gri și bej, cu accent pe gri. Această culoare este de obicei un ton mai subtil decât taupe. Ia în considerare această culoare ca bază pentru designul locuinței tale dacă dorești o atmosferă luminoasă și liniștită.

Pardoseli închise: cele mai potrivite culori de vopsea pentru pereți

Pardoseala închisă din lemn de esență tare se potrivește bine cu culorile deschise ale pereților, deoarece creează un contrast plăcut. Înainte de a alege o culoare, ia în considerare sursa de lumină a camerei. Vei avea nevoie de multă lumină naturală sau artificială în cameră, astfel încât să nu fie prea întuneric.

Alb, alb murdar sau crem:  poate dorești să optezi pentru culori neutre ale pereților pentru a completa pardoselile din lemn de culoare închisă. Pereții albi, aproape albi sau de culoare crem adaugă un aspect sofisticat camerei tale.

Gri:  Chiar dacă griul este o culoare neutră, acesta vine în diferite nuanțe care pot completa pardoseala din lemn de esență tare. Merge excepțional de bine cu pardoseli din lemn de culoare închisă, cu tonuri negre.

Greige:  Această culoare universal atrăgătoare se poate potrivi diferitelor nuanțe ale decorațiunilor și ale lemnului.

Culori aprinse:  Pe lângă tonurile neutre, te poți distra și cu o culoare mai aprinsă. Încearcă să completezi subtonurile podelelor din lemn de culoare închisă pentru a crea un aspect coeziv. Cele mai bune culori de perete non-neutre pentru lemnul închis sunt albastru deschis și verde subtil.

Pardoseli gri: cele mai potrivite culori de vopsea pentru pereți

Pardoseala din lemn de esență tare gri a devenit din ce în ce mai populară de-a lungul anilor. Aceste culori se potrivesc bine cu astfel de pardoseli:

  • Albastru:  Pereții albaștri aduc o atmosferă relaxantă și senină în orice spațiu. Crează un design coeziv cu tonuri reci, cum ar fi bleumarin. Albastrul este disponibil și cu nuanțe gri, însă este mai avantajos să optezi pentru o culoare predominant albastră pentru a menține vibrațiile relaxante.
  • Alb:  pereții albi pot reîmprospăta designul unei camere. Dacă preferi subtonuri calde, reține că nuanțele galbene nu se potrivesc minunat cu nuanțele de gri. În schimb, poți să iei în considerare nuanțe de alb pur sau alb murdar, cu tonuri reci.
  • Verde pal:  alege verde salvie sau verde pal cu tonuri gri pentru a crea o atmosferă calmă în design.

Sursă: 50floor.com