Utile: Cum să îndepărtați petele de pe pardoselile din lemn

Când se întâmplă să vărsați ceva pe pardoseala din lemn, ștergerea acesteia cu puțină soluție de curățat este suficientă. Totuși, dacă accidentele trec neobservate, acestea se pot transforma în pete. În funcție de tipul și adâncimea petei, situația poate fi remediată cu ușurință.

Cum se îndepărtează petele de pe pardoselile de lemn?

Pentru a îndepărta petele de pardoseală din lemn, determinați mai întâi cum arată aceasta. Aspectul său este important pentru a vă ajuta să aflați cum să abordați cel mai bine pata de pe pardoseala din lemn. Cele albe, de exemplu, indică un tip de pată de apă care poate fi ușor de îndepărtat. Culoarea indică dacă pata este de suprafață sau mai adâncă.

Cum se îndepărtează petele albe și urmele de apă de pe pardoselile din lemn?

Începeți prin a lăsa pata să se usuce timp de două zile pentru a vedea dacă dispare singură. Dacă aceasta încă se află pe pardoseală, încercați aceste metode:

Pentru pardoselile finisate cu ceară, frecați foarte ușor pata de apă cu vată de oțel și ceară. Dacă această metodă nu îndepărtează pata, șlefuiți ușor cu șmirghel fin. Curățați zona șlefuită cu vată de oțel și cu un detergent pentru pardoseli din lemn. Lăsați podeaua să se usuce, apoi aplicați ceară și șlefuiți manual.

Pentru pardoselile fără ceară, utilizați un produs de curățare special conceput pentru tipul de finisaj. Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, încercați să acoperiți pata cu o cârpă uscată de bumbac și frecați cu un fier de călcat fierbinte (setat la abur) timp de două până la trei secunde.

Cum se îndepărtează petele închise de apă de pe podelele de lemn?

Petele închise pot fi mai problematice, deoarece acestea sunt în general pete de apă care au pătruns mai adânc în pardoseală. Pentru a le îndepărta, înmuiați o perie mică (cum ar fi o periuță de dinți) într-o cantitate mică de clor și frecați pe pată. Reluați procesul după câteva ore și lăsați zona să se odihnească până a doua zi.

Cum să scoți alte pete din podelele din lemn?

Petele de produse care nu sunt grase, cum ar fi alimentele și oja de unghii, ar trebui să poată fi îndepărtate cu detergent de vase amestecat în apă caldă. Pata trebuie frecată cu o cârpă moale.

Pentru petele grase, cum ar fi uleiul și untul, frecați zona cu un săpun de bucătărie. Puteți încerca, de asemenea, să înmuiați o dischetă de bumbac sau o cârpă în apă oxigenată și să o așezați peste pată. Apoi, îmbibați o altă dischetă de bumbac în amoniac și puneți-o deasupra primei bucăți. Repetați acest proces până când pata dispare. Lăsați pata să se usuce, apoi lustruiți manual.

Când îndepărtați petele de lemn, urmați întotdeauna instrucțiunile generale pentru curățare. Folosiți numai produse recomandate pentru tipul și finisajul podelei dumneavoastră.