Utile: ce tipuri de pardoseli sunt rezistente la soare și la razele UV?

Alegerea tipului potrivit de pardoseală, atât pentru interior cât și pentru exterior, este o provocare cu care se confruntă adesea majoritatea proprietarilor de case. Trebuie să luați în considerare cantitatea de trafic, umezeala, longevitatea, durabilitatea, estetica și chiar lumina soarelui la care este expusă fiecare cameră.

Decolorarea materialelor de pardoseală este un factor important. Majoritatea oamenilor tind să uite că, în timp, culoarea podelelor se va estompa, la fel ca orice altă piesă de mobilier sau material care este expus constant la soare.

Iată câteva tipuri de pardoseli rezistente la căldură și la raze UV:

Pardoseli laminate

Parchetul laminat este unul dintre cele mai populare tipuri de pardoseli datorită rezistenței acestuia, fiind și una dintre cele mai accesibile opțiuni. Cu un finisaj superior de oxid de aluminiu, este extrem de rezistentă la lovituri, decolorare, pete și raze UV.

Laminatul vine într-o gamă largă de stiluri și modele, având posibilitatea de a imita pardoseala din lemn de esență tare sau gresia. În plus, acesta este foarte ușor de întreținut. 

Pardoseala laminată este o opțiune rezistentă la decolorare, potrivită în majoritatea camerelor și este perfectă pentru familiile cu copii mici și animale de companie.

Lemn stratificat

Pardoseala din lemn de esență tare este o soluție foarte căutată și o opțiune excelentă pentru cei care doresc o podea autentică cu aspect de lemn.

Lemnul de esență tare stratificat este o opțiune extrem de durabilă, potrivită pentru majoritatea zonelor din casă. Unul dintre cele mai semnificative avantaje este că nu se extinde și nu se contractă la fel ca pardoseala din lemn masiv, făcându-l rezistent la fluctuațiile de temperatură și umiditate. Acesta vine într-o mare varietate de specii de lemn, stiluri, culori, finisaje, texturi și dimensiuni.

Vinil de lux- LVY

În ultimii ani, vinilul de lux a devenit o alegere populară atât în spațiile rezidențiale, cât și în cele comerciale, datorită rezistenței la trafic intens și a aspectului său.

În plus, vinilul de lux este foarte rezistent la apă, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru zonele umede ale casei. La fel ca în cazul laminatului, se poate adăuga un inhibitor UV pentru a ajuta la minimizarea efectelor expunerii la lumina soarelui și la reducerea decolorării.

Vinilul de lux este o opțiune ușor de întreținut, care este durabilă pentru casele cu copii mici și animale de companie, având un preț accesibil.

Pardoseli hybrid

Pardoseala hibrid este una dintre cele mai recente inovații din domeniu, care combină atributele laminatului și pardoselilor din vinil. Este rezistentă la apă, la zgârieturi, la pete și la căldură. Aceasta nu se extinde și nu se contractă când este expusă la căldură directă.

Beton decorativ

Betonul decorativ există de mult timp pe piață, în spacial în spațiile comerciale, iar recent a căpătat popularitate și în rândul proprietarilor de case. Acesta vine într-o mare varietate de modele și poate fi personalizat. Puteți alege culoarea, stilul și textura care să se potrivească cu schema de culori existentă a casei dumneavoastră. 

Betonul decorativ este atrăgător din punct de vedere vizual, extrem de durabil, presupune întreținere redusă și este ușor de curățat. Este rezistent la razele UV, ceea ce îl face excelent pentru zonele în aer liber, inclusiv spațiile din jurul piscinei, terasele și aleile de acces.

Sursă: juppsfloorcoverings.com