Tipuri de pardoseli pentru holuri înguste

Alegerea pardoselii de pe hol poate fi dificilă, mai ales dacă acesta este îngust. Când alegeți tipul de pardoseală, este indicat să luați în considerare funcția și locația holului.

De exemplu, lemnul și gresia sunt ideale pentru holurile de la intrare. Acestea sunt ușor de curățat și reflectă lumina, iluminând intrarea. Pentru holurile dintre dormitoare și băi, covorul este o opțiune excelentă pentru a menține zona caldă și confortabilă. 

Alegerea culorii este, de asemenea, critică. Culorile deschise și neutre sunt curate, simple și fac ca holul dumneavoastră să pară mai spațios. Alegerea unui covor de culoare crem sau unui parchet deschis sunt opțiuni recomandate.

Totuși, recomandările specialiștilor nu se opresc aici. Iată 4 dintre cele mai populare opțiuni:

Gresie

Gresia este excelentă pentru holurile de intrare și zonele din apropiere, în bucătărie sau în jurul acesteia. Aceasta poate fi ceramica sau portelanata, iar ambele variante sunt durabile. Această pardoseală poate fi făcută antiderapantă și rezistentă la zgârieturi. În plus, se curăță foarte ușor iar întreținerea ei este ușoară.

Mochetă sau covor

Mocheta sau covorul sunt excelente pentru holurile dintre dormitoare. Acestea vin într-o gamă variată de culori și texturi, ajutând, totodată, și la izolarea zonelor. În funcție de tipul de fibră, acestea pot rezista ani de zile dacă sunt întreținute corespunzător.

Lemn

Pardoselile din lemn au mai multe culori și opțiuni de instalare. Plăcile pot fi instalate pe lungimea holului, lățimea sau pe diagonală.De asemenea, lemnul creează un mediu primitor și este ușor de întreținut.

Vinil și laminat

O alegere rentabilă pentru pardoseli, vinilul poate imita aspectul lemnului sau a gresiei. Este, de asemenea, rezistent la apă, făcându-l favorabil pentru intrări și zone din jurul băilor și a bucătăriei. Pardoselile din vinil au multe straturi, inclusiv acoperiri de protecție care le ajută să fie durabile. Laminatul imită podelele din lemn și este rezistent la apă, fapt ce îl face perfect de utilizat în locuri similare cu vinilul.

Așadar, este important ca pardoselile pentru holuri înguste să fie alese în coformitate cu locația acestuia. Pe lângă factorul estetic, este important ca pardoseala să îndeplinească factorul funcțional și să fie rezistentă în timp.