2021: tendințe în domeniul pardoselilor rezidențiale

Tendințele în materie de pardoseli se schimbă odată cu trecerea anilor, pe măsură ce proprietarii dobândesc noi gusturi, iar tehnologia permite o varietate mai mare de designuri. Iată top 5 tendințe pentru anul 2021:

Pardoseli vintage alb-negru

Conceptul de vintage este în strânsă legătură cu nostalgia, aducând înapoi căldura și amintirile din deceniile trecute. În 2021, plăcile alb-negru revin puternic în topuri. Nu sunt aceleași plăci vechi alb-negru care se găsesc în casele istorice. În schimb, acestea oferă un design îndrăzneț, grafic și mai luxos. Tot mai mulți proprietari își doresc să revină la stilul de pardoseală de epocă. Tendințele din 2021 includ plăci mai mici, cu modele grafice mai îndrăznețe, care îmbină perfect contemporanul cu vintage-ul pentru un aspect și o senzație perfectă.

LVT cu modele grafice

Deși vinilul are reputația de a fi depășit și vechi, noile plăci de LVT oferă un lux extraordinar la un preț accesibil. Deci, în ceea ce privește tipul, vinilul cu modele cunoaște o adevărată revenire în 2021. Albul și negrul vor fi mereu la modă, precum și culorile neutre, cum ar fi albul și griul. Deși este adevărat că puteți avea prea multe modele, asocierea vinilului modelat cu pereți și mobilier simplu vă oferă acel echilibru bun în casă.

italianbark.com
Pardoseli ecologice

Este clar că majoritatea dintre noi suntem mai preocupați de amprenta noastră de carbon decât oricând, așa că este normal ca pardoselile ecologice să fie la modă acum. Deși pardoseala ecologică nu este limitată la o singură opțiune, există cu siguranță modalități prin care puteți fi mai selectivi în alegeri pentru a vă asigura că faceți tot posibilul pentru a vă menține amprenta de carbon cât mai mică posibil. Betonul este o alegere neobișnuită, dar la modă. De asemenea, optarea pentru vinil și laminat din materiale reciclate este întotdeauna o alegere bună, iar podelele din bambus și plută sunt mult mai durabile decât covoarele sintetice.

italianbark.com
Pardoseli din lemn cu tonuri mai întunecate

Pardoselile din lemn cu nuanțe deschise au dominat tendințele în ultimii ani, dar în 2021 vedem o reîntorce la tonuri medii, mai închise. Cel mai bun lucru despre această nuanță este cât de versatilă este. În funcție de casa în care ați pus-o și de decorul cu care o înconjurați, ar putea crea un stil modern la fel de ușor pe cât ar putea crea un stil atemporal, clasic.

apartmenttherapy.com
Plăcile de teracotă

Pardoselile din teracotă sunt des întâlnite în Italia și oferă un aspect rustic. Dacă acest design nu se potrivește cu estetica dumneavoastră modernă, plăcile de teracotă s-au dezvoltat de-a lungul anilor și în prezent există o multitudine de modele care pot fi potrivite pentru stilul dumneavoastră.

apartmenttherapy.com