Susținerea Sportului în România: 47 de Proiecte cu Pardoseli Sportive Outdoor ce însumează 89,428 mp

În România, statul și autoritățile locale investesc semnificativ în promovarea practicării sportului în aer liber, încurajând comunitățile să beneficieze de infrastructură modernă și sănătoasă pentru activități fizice. Această abordare este susținută de mai multe inițiative și programe care vizează dezvoltarea și îmbunătățirea facilităților sportive în întreaga țară.

Sprijinuri oferite comunităților locale:

  1. Finanțare pentru infrastructură sportivă: Guvernul României aloca fonduri pentru construcția și modernizarea pardoselilor sportive outdoor în cadrul proiectelor de investiții publice. În ultimele 6 luni, au fost implementate 47 de proiecte care au utilizat aproximativ 89,428 metri pătrați de astfel de facilități, cu o valoare totală de aproximativ 507.68 milioane RON, conform Victa.ro.
  2. Programe de granturi pentru organizații non-profit: Există programe care acordă granturi organizațiilor non-profit pentru inițiativele lor în domeniul sportului în aer liber, contribuind la diversificarea și accesibilitatea activităților sportive în comunități.
  3. Evenimente și activități sportive finanțate: Ministerul Tineretului și Sportului sprijină organizarea de evenimente sportive locale și regionale, inclusiv competiții și tabere sportive, pentru a încuraja participarea activă a cetățenilor la activități fizice în aer liber.
  4. Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL): Acest program are un rol crucial în finanțarea proiectelor de infrastructură locală, inclusiv a facilităților sportive, contribuind astfel la creșterea calității vieții și sănătății populației.

Exemplu internațional de angajament în sportul în aer liber

O paralelă notabilă este exemplul New York-ului, unde un simplu teren de baschet din Lower East Side al Manhattanului a devenit recent o operă de artă în aer liber, în colaborare cu Glossier și artista Na Chainkua Reindorf. Această inițiativă nu doar că aduce frumusețe în spațiul urban, dar subliniază și sprijinul pentru femeile în sport și redefinirea conceptului de frumusețe în comunitate. Glossier nu doar a sponsorizat transformarea estetică, dar și-a implicat activ resursele în reabilitarea funcțională a terenului, facilitând utilizarea acestuia de către o ligă feminină de baschet pentru antrenamente regulate.

Accesul la Informații pe Victa.ro

Platforma Victa.ro permite accesul facil la informații detaliate despre proiectele care utilizează pardoseli sportive outdoor, inclusiv date despre stadiul proiectelor, localizarea acestora și detalii despre specificațiile tehnice ale materialelor folosite. Aceasta oferă o resursă valoroasă pentru companiile de construcții, furnizorii de materiale și alți actori implicați în industria construcțiilor.

Victa.ro continuă să fie o platformă esențială pentru monitorizarea și ofertarea proiectelor din domeniul construcțiilor, asigurând transparență și eficiență în procesul de achiziții și execuție a lucrărilor de construcție.

SURSA ARTICOL: https://arhispec.ro/ și https://victa.ro/