Analiză: Evoluția pieței de pardoseli industriale în luna mai

În luna mai au fost monitorizate 405 proiecte industriale la care se estimează necesar de pardoseli epoxidice și din beton elicopterizat. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, suprafața acestora ocupă 1,34 milioane mp, iar valoarea estimată a investițiilor este de 2,54 miliarde RON.

Cele mai multe astfel de investiții au fost identificate în Bihor (38 proiecte) și Ilfov (27 proiecte). Iată cum se prezintă situația pentru toate județele:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe investiții la care se estimează necesar de pardoseli industriale industriale monitorizate în luna mai sunt spații de depozitare (225 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 119 spații de producție, 35 spălătorii auto, 28 proiecte de zoo/bio tehnie și 60 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 92% dintre proiectele industriale monitorizate în luna mai sunt private. Mai exact, au fost identificate 375 investiții private, 4 publice și 26 cu finanțare public-privată.

Domeniul industrial: pe ce șantiere se lucrează?

În luna mai au fost monitorizate 74 proiecte industriale în construcție. Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Hală producție și depozitare cu spații de birouri, Cluj
  • Centru logistic LIDL, Ilfov
  • 6 hale pentru depozitare elemente prefabricate din beton – faza II, Giurgiu
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 524 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (6 lucrări), CONTEMPORAN PROIECT (6 proiecte), POLIART (5 proiecte), COFIDO (5 proiecte) și ARHABITAT 2015 (5 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

305 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt SAGEX CONSTRUCT (5 proiecte) și WINCON (4 proiecte).