ROMTEC INVEST: Tendinte, materiale si solutii in amenajarea spatiilor rezidentiale, comerciale si HoReCa

ROMTEC INVEST este rezultatul imbinarii a doua pasiuni: amenajarile interioare si produsele de calitate. Asa se prezinta pe scurt o companie in continua dezvoltare, prezenta deja de mai bine de 6 ani pe piata romaneasca. Despre tendinte, materiale si solutii am discutat cu Romeo Cernat, Director executiv al companiei.

ROMTEC INVEST distribuie la nivel national produse premium pentru amenajarea de spatii atat din domeniul rezidential, cat si comercial si HoReCa. Compania s-a nascut in 2012 din dorinta de a aduce un suflu nou pe o piata aproape sufocata de produse slabe calitativ, in aparenta ieftine. Si spun „in aparenta” pentru ca de fapt, pe termen lung, ajung sa coste mult mai mult, atat ca bani, cat si ca timp si disconfort creat beneficiarului. Ne-am axat initial pe pardoseli – parchet laminat si stratificat, ulterior extinzand gama de produse, astfel incat acum putem vorbi de parchet, pardoseli din vinyl tesut, placi ceramice, deck, plinta, dar si usi pentru interior, lambriuri, tapet… si cu siguranta nu ne vom opri aici. Comercializam doar produse premium, fabricate in Germania, Elvetia, Polonia, care respecta standarde europene si internationale de calitate.

Cine sunt clientii companiei?

ROMTEC INVEST se apleaca cu atentie asupra oricarui client, fie ca este vorba de o persoana fizica, un designer sau un dezvoltator imobiliar. Fie ca e vorba de o garsoniera sau de un intreg cartier de locuinte, incercam sa raspundem fiecarei nevoi a beneficiarului. Sunt disponibile peste 500 de decoruri de parchet laminat sau stratificat, inclusiv pentru incalzire prin pardoseala. De asemenea, punem la dispozitie o gama foarte diversificata de usi de interior – din sticla sau din MDF finisat cu folie premium, vopsite sau cu furnir natural, cu balamale ascunse sau cu broasca magnetica, simple sau cu pui, pline sau cu geam. Dar si usi de intrare in apartament.

Este un domeniu in continua dezvoltare. Puteti sa ne prezentati cateva noutati care v-au convins?

Suntem mereu in cautare de produse noi care sa depaseasca asteptarile. Particip personal la targuri si expozitii pentru a fi mereu in contact cu ultimele tendinte si a incheia noi parteneriate. Recunosc ca ma bucura faptul ca piata devine din ce in ce mai educata, iar clientii nostri fac diferenta intre produse premium si produse de masa. Mai mult, pentru cei mai nonconformisti, Romtec Invest pune la dispozitie pardoseli intr-o selectie de materiale excentrice, cu texturi de-a dreptul surprinzatoare – piele, tesatura, ciment, metal – in zeci de nuante, care provoaca simturile si testeaza limitele imaginatiei.

Tot in privinta pardoselilor, sunt create mereu noi tehnologii, care sa sporeasca atat rezistenta, cat si confortul. Sunt dedicate in special spatiilor comerciale sau de tip HoReCa, cu trafic intens. De exemplu, pardoselile minerale, care combina cu succes placa minerala si decorul digital fotorezistent. Se pot monta pe suprafete foarte mari, fara rosturi de dilatare. Nu necesita lipire, astfel incat pot fi montate si pe pardoseli existente, precum covoare PVC sau gresie. Este vorba de un produs natural, prietenos cu mediul, nepoluant si nonalergenic. Un alt exemplu este Nadura, un amestec foarte bine studiat intre pudra fina de lemn si ingrediente minerale, unite cu ajutorul presiunii si al temperaturii. S-a obtinut astfel o pardoseala durabila precum piatra sau ceramica, rezistenta la abraziune, usor de curatat si care ofera confortul si caldura primitoare a lemnului. Exista tot felul de texturi, de la cele care imita ardezia, gresia sau cimentul si pana la lemnul autentic. Nu in ultimul rand, Lindura, un parchet din lemn extrem de rezistent, datorita straturilor succesive de lemn, pudra de lemn si HDF unite cu ajutorul presiunii si caldurii. Prezinta o multitudine de noduri, crapaturi si pori, detalii obtinute printr-un proces unic si inovator si care confera acestei pardoseli un aspect deosebit, rustic, plin de personalitate. Interesant este faptul ca Lindura dobandeste maturitate si caracter pe parcursul utilizarii, fiind recomandata indeosebi pentru spatiile cu utilizare intensa. Datorita placilor foarte lungi, se potriveste in mod special in incaperile mari, spatioase.

Nu in ultimul rand, constat ca investitorii incep sa se intereseze din ce in ce mai mult de solutii cat mai putin poluante, cat mai prietenoase cu mediul. Se construiesc din ce in ce mai multe cladiri “verzi”. Ne bucura aceasta tendinta, cu atat mai mult cu cat studiile arata ca respiram in interior un aer mai poluat decat afara, iar incidenta alergiilor a crescut foarte mult. Prin urmare avem in portofoliu produse certificate, care îndeplinesc standarde înalte de mediu pe parcursul ciclului de productie, care sunt rezultatul unor tehnologii noi de fabricatie cu consum mic de apa si emisii de CO2 reduse, care nu polueaza, nu emana substante in atmosfera, de exemplu pardoselile minerale sau vinylul ecologic.

Cum reusiti sa tineti pasul sau, altfel spus, care este reteta succesului companiei?

Intr-o lume in care tindem sa ne izolam unii de ceilalti, in ciuda nenumaratelor mijloace de comunicare, noi incercam o abordare diferita. Ne bazam afacerile pe comunicarea directa cu beneficiarul, pe intalnirile si discutiile fata-in-fata. Ne deplasam oriunde este nevoie de noi. Nu suntem simpli vanzatori, ci oferim sprijin clientului sa faca cea mai buna alegere si, de ce nu, sa obtina cel mai bun pret. Credem cu tarie ca cea mai buna reclama este recomandarea clientilor, asa incat punem foarte mare pret pe incredere, onestitate si profesionalism. Va invitam sa ne cunoastem: suntem pe www.romtecinvest.ro si, bineinteles, si pe Facebook.