Pardoseli din marmură pentru baie: idei de a crea un aspect de lux și modern

Când vine vorba de băi de lux, pardoselile din marmură sunt o alegere excelentă. Acestea sunt elegante și atemporale, fiind potrivite pentru băi clasice sau contemporane.

De asemenea, marmura este în mod natural rezistentă la apă, ușor de curățat și este potrivită dacă doriți încălzire în pardoseală. Iată câteva idei interesante pentru băi:

Adaugă textură

Dacă alegi marmură pentru pardoselile din baie nu înseamnă că trebuie să sacrifici textura, care este importantă pentru a face suprafețele reci și dure să devină mai primitoare. Marmura poate fi folosită pentru crearea unei experiențe senzoriale.

livingetc.com
Culori contrastante

Combinarea a două plăci de marmură în culori diferite va adăuga interes vizual podelei de baie. Într-o baie mai mare, culorile pot ajuta la zonarea spațiului, iar într-o baie mică, pot face spațiul să pară mai mare.

livingetc.com
Forme geometrice

Liniile și formele puternice sunt atemporale și aduc un stil creativ podelelor tale, adesea o parte uitată a designului băii. Pardoselile trebuie luate în considerare la începutul oricărei remodelări de baie, deoarece pot forma fundația pentru întreaga schemă.

livingetc.com
Variație de culoare

Variația de culoare naturală a marmurei este o parte foarte importantă a atractivității sale și poate fi perfectă în special pentru pereții de duș. „Când alegeți plăci de marmură, este întotdeauna o idee bună să vizualizați câteva mostre pentru a vă face o idee asupra gradului de variație dintr-o anumită colecție”, spune Colin Roby-Welford, directorul de creație la Fired Earth.

livingetc.com
Creează modele

Un model maximalist de marmură pe podea poate avea un adevărat impact asupra întregii scheme de design. Iar vestea bună este că nu e nevoie de o baie mare pentru a aborda acest stil. Dacă păstrați celelalte elemente de design simple, o podea cu model îndrăzneț poate avea un efect inedit în orice spațiu.

livingetc.com
Același model pe podea și pereți

Pentru un aspect impecabil și contemporan, folosiți același model de marmură atât pentru pardoseli, cât și pentru pereți și alte suprafețe. Această metodă ajută la estomparea liniilor, astfel încât spațiul să pară mai mare.

livingetc.com

Sursă: livingetc.com