Piața globală de pardoseli din lemn: statistici și estimări

Potrivit unui raport GLOBE NEWSWIRE, pe fondul crizei COVID-19, piața globală a pardoselilor din lemn, estimată la 43,2 miliarde USD în anul 2020, este preconizată să atingă o valoare de 55,8 miliarde USD până în 2026, crescând cu o rată anuală de 4,3% în perioada de analiză.

Lemnul stratificat, unul dintre segmentele analizate în raport, se preconizează că va crește cu rată de 4,6% și va ajunge la 37,3 miliarde USD până la sfârșitul perioadei de analiză. După un studiu amănunțit asupra implicațiilor pandemiei și ale crizei economice induse de aceasta, creșterea segmentului de lemn masiv este reajustată la o rată de 3,6% pentru următorii 7 ani. Acest segment reprezintă în prezent o cotă de 37% din piața globală a podelelor din lemn.

Schimbarea stilurilor de viață, creșterea populației urbane în regiunea Asia-Pacific, creșterea cheltuielilor pentru renovarea și îmbunătățirea caselor și creșterea cererii consumatorilor pentru materiale ecologice sunt unii dintre principalii factori care influențează creșterea cererii pentru podele din lemn.

Efectele pandemiei asupra pieței

Cu toate acestea, Covid-19 a afectat aproape toate industriile, dar în special comerțul cu lemn. De ce? Ca măsuri de reducere a forței de muncă, distanțarea socială, blocajele și multe alte reguli care au fost implementate pentru a menține lucrătorii în siguranță, a avut loc o scădere masivă a producției de lemn brut. Principala problemă cu care se confruntă acum această industrie este creșterea atât a timpului de livrare, cât și a costului lemnului, scrie uniquewoodfloor.com.

Industria pardoselilor din lemn indică o schimbare dramatică din cauza Covid-19. După cum am menționat, a existat o scădere masivă atât a livrărilor, cât și a vânzărilor de lemn de la începutul pandemiei. Așadar, este clar cum aceste evenimente au dictat creșterea prețurilor pentru pardoselile din lemn.