Video: cum obtii o oglinda in 3 minute?

Folosite in mare parte ca obiecte pentru intretinerea personala sau ca obiecte decorative, oglinzile au aplicabilitate intr-o multime de domenii, fiind prezente si in componenta aparaturilor stiintifice precum laserele sau telescoapele. Si mai interesant este procesul prin care un artist cu experienta de peste 30 de ani in prelucrarea sticlei poate obtine o oglinda in doar 3 minute:

Cum decurge procesul?

Intai se prepara un amestec de nitrat de argint cu apa deionizata care la o simpla agitare devine incolor. Inainte de aplicare, sticla este tratata cu o solutie de imbinare/lipire. Nitratul de argint reactioneaza cu aceasta solutie, iar argintul este distribuit uniform pe suprafata sticlei. Procesul trebuie realizat intr-o incapere incalzita si dureaza doar 2-3 minute, rezultatul final fiind o oglinda cu reflexie perfecta.

Iluzia de mai mult spatiu obtinuta cu ajutorul oglinzilor

Alaturi de utilitatea lor in , oglinzile pot ajuta la crearea iluziei de mai mult spatiu in locuintele mai mici. Acesta este un truc mai vechi folosit de designeri pentru a da impresia unor incaperi mai spatioase decat sunt in realitate. Cum se obtine iluzia de mai mult spatiu? Prin pozitionarea unei oglinzi pe peretele opus al ferestrei; sau pozitionarea unei oglinzi in holul de la intrare in locuinta; inclusiv decorarea unui perete intreg cu oglinda va ajuta la deschiderea unui spatiu.