Mai: Evoluția pieței de pavaje

În luna mai au fost monitorizate 889 proiecte la care se estimează necesar de pavaj. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de 5,46 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 12,06 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Cluj (123 proiecte) și București (94 proiecte). Iată cum se prezintă situația pentru toate județele:

Din ce domenii provin proiectele analizate?

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de pavaje sunt clădiri rezidențiale. De asemenea, au fost identificate și 18 proiecte industriale, 95 de tip Birou/Comercial, 89 Hotel & Relaxare, 147 Retail, 111 Construcții sociale, 36 Medical & Științific, 7 de tip Utilități și 40 de infrastructură.

Ce tip de finanțare au proiectele?

Peste 77% dintre proiecte au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 686 investiții private, 182 publice și 21 cu finanțare public-privată.

Domeniul rezidențial: pe ce șantiere se lucrează?

În luna mai au fost monitorizate 447 proiecte rezidențiale în construcție. Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial 3 imobile locuințe colective P+3E, 100 de unități locative – Codrea Estate, București
  • Ansamblu rezidențial cu funcțiuni mixte 3 imobile 2S+P+6E, 2S+P+5E, 265 apartamente, spații comerciale la parter, 305 locuri parcare și grădiniță – The New Ego Residence, Cluj
  • Ansamblu rezidențial 2 imobile locuințe colective S+P+11E, 264 apartamente – Dynamic Residence 2, Brașov
Domeniul rezidențial: cei mai activi arhitecți

În ultimele 3 luni au fost identificate 1478 firme de arhitectură care au executat lucrări rezidențiale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt PLAN TRADE (26 lucrări), ARHIMAR SERV (25 proiecte) și PRO ARHITECTURA URBANA (18 proiecte).

Domeniul rezidențial: cei mai activi constructori

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 1127 antreprenori generali care au executat lucrări rezidențiale. Cele mai active companii sunt GENERAL MANAGEMENT CONSTRUCTION GROUP (9 proiecte), STABILITEX BAU CONS (7 proiecte), DANANDY PLUS (6 proiecte) și IULIUS VLAD CONSTRUCT (6 proiecte).