Interviu Tarkett: Obiective mărețe pentru 2018 și un showroom nou în care pardoselile vor fi duse la nivel de arta

Niciun alt producător de pardoseli din lume nu oferă o astfel de varietate de diferite tipuri de pardoseli, în atât de multe ţări, ca Tarkett. Având cea mai largă gamă de soluţii din lume când vine vorba de pardoseli destinate spațiilor interioare și exterioare, dar și suprafeţe sportive, Tarkett vine în întâmpinarea cerinţelor din zone diferite, cu flexibilitate deplină. Însă, pe lângă selecția largă de produse pentru pardoseli pe care o propune, Tarkett este un producător cu inițiativă și planuri mărețe, despre care am aflat mai multe de la Adina Nitu – Marketing Specialist – project Sales la Tarkett, într-un interviu acordat în exclusivitate portalului Info Pardoseli.

În prezent aveți programe de susținere a inițiativelor tinerilor în domeniu. Ce programe aveti in desfasurare sau pregatiti pentru jumatatea anului 2018 si cât este de important pentru compania dvs să faceți astfel de investiții?

În prezent avem o serie de programe în plină derulare, unul dintre ele fiind lansat în luna martie și urmând să se desfășoare pe toată durata anului 2018. Este vorba despre un proiect foarte drag nouă dezvoltat împreună cu Uniunea Arhitecților din România (UAR), numit  Serata Diplomelor, unde promovăm proiectele tinerilor absolvenți. El are loc în fiecare lună, așa că se va întinde și în a doua parte a anului 2018. În același timp avem și o serie de proiecte punctuale, fără o ciclicitate și un ritm fix ca și cel menționat anterior, dar în care implicăm și universitățile de profil din țară și asociațiile studențești locale.

Având o experiență și o prezență în piață de peste 150 ani, am avut oportunitatea de a învăța și înțelege pe deplin efectele unei investiții pe termen lung, iar investiția în cunoștintele și viitorul tinerelor generații de arhitecți și specialiști în construcții este una dintre cele  în care noi credem cu tărie. Investim zilnic timp, energie și cunoștinte pentru a crea experiența de maine, iar clădirea programelor ce susțin dezvoltarea tinerilor arhitecți este una din modalitățile sustenabile de a contribui la conturarea unui sector al construcțiilor profesionist, dinamic și echilibrat.

Ce aduce nou Tarkett România în 2018?

În spiritul aceluiași dinamism cu care sperăm că ați fost obișnuiți de către echipa Tarkett România, în 2018 pregătim multe lucruri interesante, astfel că este un an extrem de intens, plin de provocări, dar cu siguranță și de satisfacții. Jumătatea anului 2018 ne găsește într-o formulă extinsă și plină de viață, într-un Showroom nou, cu mult mai mare și extrem de prietenos și cald, unde sperăm că împreună să descoperim lucruri noi și incitante.

Ne propunem așadar, de îndată ce se va finaliza extinderea și reamenajarea noului Showroom, să vă invităm într-un mediu primitor și antrenant, unde ne vom juca împreună cu pardoselile, fiindcă « floor is the new playground ». Vă vom propune o experiență unică unde sperăm să ducem pardoselile la nivel de artă și să vă încurajam să faceți la fel în toate proiectele pe care le desfășurați.

Tot în 2018, în a doua jumătate a anului, vom lansa noul site Tarkett Romania, ce își propune să fie mult mai interactiv și accesibil. Acesta o să fie croit special pentru a se potrivi cerințelor clienților noștri și tuturor utilizatorilor platformelor noastre online. De asemenea o să vina cu o serie de aplicații noi, galerie foto, arhivă de materiale, documentație, detalii de execuție și altele, pe care sperăm să le descoperiți cu drag după lansare.

La nivel de produse, în 2018 ne bazăm pe creativitate și pe libertatea de a crea designuri unice care subliniază personalitatea și care se mulează pe gusturile publicului nostru. Astfel vă propunem să vă jucati cu: parchetul personalizat prin programul Tarkett Digital Lab, să vă jucați cu formele și culorile combinând materiale și texturi cu noile game de produse în dale, fie ele flotante sau lipite (ID inspiration, id loos lay, id square etc), cu noile culori și designuri surprinzătoare din noua gamă Excellence sau să faceți combinații care taie răsuflarea jucându-vă cu cel mai nou produs Tarkett, ID Mixonomi, câștigatorul Red Dot Awards, care vă permite să folosiți forme inedite ca hexagoane, triunghiuri, paralelograme, pentru a crea un design unic.

Care credeți că va fi trendul în amenajările interioare în 2018?

Nu sunt un specialist în trenduri însă cred că în 2018 vor continua să domine amenajările cu personalitate, acele amenajari care combină cu eleganță diferite stiluri și elemente pentru a putea exprima cât mai bine personalitatea și identitatea beneficiarului. Combinațiile surprinzătoare cred că vor fi și ele destul de prezente în 2018, accentele metalice combinate armonios și echilibrat cu note pastelate și suave, iar aportul pardoselilor la obținerea acestui efect va fi din ce în ce mai mare.

Rolul pardoselilor în amenajările interioare a început să fie din ce în ce mai vizibil și în ultimul timp tot mai mulți utilizatori au prins curaj și au început să permita arhitecților să se joace și pe acest plan.

Care este proiectul/produsul de care sunteți cea mai mândră?

Să aleg un proiect de care sunt mândră e ca și cum în poziția de mamă ar trebui să aleg copilul preferat…. este imposibil. De 5 ani de când fac parte din aceasta echipă am dezvoltat o multitudine de proiecte, iar pentru fiecare în parte am alocat toate resursele pe care le aveam și toată implicarea mea. Astfel că pot zice cu toată sinceritatea că sunt mândră de fiecare dintre ele.

Varietatea proiectelor noastre este extrem de vastă așadar, dacă discutăm despre cele din care produsele noastre fac parte,  vom putea să le regăsim varianta adusă la zi, în secțiunea referințe a noului site Tarkett. Aici în prezent sunt o parte din referințele noastre, însă această listaă este în curs de updatare, ea urmând să fie gata odată cu lansarea noului site.

De asemenea, în noul site o să puteți vedea și interviuri cu o serie de arhitecți din România ce ne vor vorbi despre proiectele lor de suflet, despre satisfacțiile, dar și provocările unui proiect, despre arhitectură, despre pasiune și nu în ultimul rând despre ce înseamnă arhitecturaă de calitate. Dacă discutăm despre proiectele care se adresează comunității creative, arhitecților sș specialiștilor din domeniul constructiilor, cele mai sonore nume ar fi Wood Creativity Lab, Tarkett Digital Lab, Serata Diplomelor.

Ați avut vreun mentor sau o persoană care să vă influențeze parcursul profesional ?

Am avut norocul ca pe parcursul dezvoltarii mele sa intalnesc o serie de oameni deosebiti de la care sa invat lucruri extrem de valoroase, fie ca mi-au fost profesori, superiori sau colegi. Sa aleg unul singur imi este extrem de greu, insa cu siguranta prima persoana cu o puternica influenta a fost profesorul meu de matematica din gimnaziu, de la care am invatat ca nu exista « nu pot ». Cu invatatura asta si cu ambitia mostenita de la mama mea, am trecut peste toate obstacolele si provocarile pe care parcursul meu profesional mi le-a pus in fata.

Pentru final am păstrat o curiozitate: dacă ar fi să alegeți 3 ingrediente care stau la baza rețetei succesului Tarkett România, care ar fi acestea și de ce?

Dacă vorbim de rețete, fără să vreau îmi zboară gândul la gătit și în special la prajituri, așadar făcând o paralelă, o să afirm cu toată încrederea că ingredientul esențial pentru orice rețetă, fie ea de bussines fie de prăjituri este pasiunea. La asta aș adăuga o lingură mare, cu vârf chiar, de perseverență și un praf de noroc; norocul de a avea suportul celor cu care lucrezi și de a întâmpina  dinamismul și efervescența unei echipe proactive și dedicate.