Înlocuirea pardoselii sălii Olimpia din Timișoara: Investiții pentru siguranța și performanța sportivilor

Prin adăugarea unei modificări la bugetul local, viceprimarul Cosmin Tabără a reușit să aloce fonduri pentru reabilitarea suprafeței de joc de la Sala Olimpia. Din cauza uzurii și a vechimii, aceasta reprezenta un pericol pentru integritatea sportivilor. De aceea, s-a inițiat procesul de reabilitare, care include înlocuirea zonelor afectate, rașchetarea și vopsirea pardoselii.

În prezent, se desfășoară planificarea pentru înlocuirea integrală a pardoselii și restructurarea acesteia. În plus, va avea loc o modernizare a sistemului de iluminat, trecerea la utilizarea de corpuri de iluminat cu led-uri. Aceste îmbunătățiri sunt programate pentru anul viitor. În prezent fiind în desfășurare procesul de elaborare a documentației necesare.

Într-o primă fază, la începutul săptămânii viitoare, Sala Olimpia va fi disponibilă pentru competiții sportive, antrenamente și alte evenimente.

În ceea ce privește aspectul exterior al sălii, fântânile au fost deja curățate. Iar în viitorul apropiat, se vor demara lucrările în conformitate cu standardele stabilite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), cu scopul de a obține avizul necesar. De asemenea, se planifică înlocuirea scaunelor, iar procesul de licitație pentru acest proiect a fost deja inițiat prin platforma SICAP.

262 proiecte cu necesar de pardoseli sportive indoor în 2023

Conform datelor analizate cu ajutorul platformei Victa.ro, singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, în ultimul an s-au identificat peste 260 de proiecte la nivelul întregii țări.

Aceste proiecte ocupă o suprafață totală a șantierelor de 724 mii mp cu un necesar de peste 225 de mii mp de pardoseli sportive indoor, conform specificațiilor din caietul de sarcini, și presupun o investiție estimată la 5.2 miliarde lei.

Mai jos este prezentată situația generală și distribuția numerică a șantierelor cu necesar de pardoseli sportive indoor la nivel național potrivit datelor indicate de Victa.ro:

Timiș se află în fruntea clasamentului județelor cu cel mai mare număr de proiecte de acest tip, înregistrând un total de 14 astfel de inițiative.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește utilizarea pardoselilor sportive, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare în acest sector în creștere.