Detaliul care elimina pentru totdeauna problemele „ascunse” ale pardoselilor industriale

Rosturile sunt cele mai fragile puncte ale pardoselilor din hale industriale, centre logistice, depozite si spatii de productie. Deplasarea cu stivuitoare si utilaje grele solicita pardoselile, mai ales pe linia rosturilor. Fara stabilizatoare de rost betonul se deterioreaza, apar diferente de nivel, iar acestea pot cauza defectiuni majore rotilor si nu numai!

Investitia in profilele sinusoidale reprezinta o garantie atat in favoarea constructorului, reducandu-i remedierile, cat si beneficiarului, prin cresterea semnificativa a duratei de exploatare a pardoselilor si reducerea cheltuielilor de intretinere.

9 idei care subliniaza importanta majora a profilelor de rost:

  1. O pardoseala perfecta este „cheia” exploatarii oricarui depozit, centru logistic, fabrici unde zonele sunt traficate intens si cu tonaj greu.
  2. Integritatea rosturilor este asigurata pe lunga durata NUMAI de profile de rost sinusoidale. Forma sinusoidala este determinanta in comportarea rostului’ trecerea peste rost efectuandu-se FARA TREPIDATII ! La prima vedere acest lucru pare „un moft”, efectele pozitive fiind semnificative.
  3. Lipsa trepidatiilor elimina stresul betonului adiacent profilului de rost, integritatea betonului crescand semnificativ.
  4. Solicitarile mecanice asupra mijloacelor de transport sunt reduse semnificativ cheltuielile de intretinere a acestora (roti, articulatii, actionari electrice) scazind semnificativ.
  5. Masa mare a mijoacelor de transport + sarcina transportata NU mai trepideaza la trecerea peste rosturi si denivelari adiacente formate in exploatare, protejandu-se astfel personalul deservent si respectandu-se astfel Directiva Europeana in domeniu (vezi pag11/31 din documentatia Dilatation joint in floors)
  6. Creste viteza de transport medie, productivitatea.
  7. Lista de referinte este impresionanta: sunt pardoseli realizate si exploatate de peste 4-5 ani , cu „treceri” inregistrate de peste 42.000.000 de ori care arata impecabil fara desprinderi din beton.
  8. Forma imbinarii pe doua planuri face imbinarea placilor de beton sa se realizeze intre ele insele, nu prin profile, armaturi, placute, etc.
  9. Trecerea incarcarii dinamice se realizeaza linear de la 0 la 100% si apoi iar la 0 peste sectiunea rostului.


Profilele sunt recomandate pentru realizarea unor placi de cca 800-1000mp. In functie de dimensiunile suprafetelor intregi de realizat, cheltuiala poate fi de cca 2€/mp la 4,5€/mp , cheltuiala ce se poate recupera cu siguranta si in primul an de functionare.

Pentru pardoseli vechi ce trebuie renovate, REDA asigura asistenta tehnica privind remedieri cu profile sinusoidale.

Mai multe despre importanta profilelor de rost sinusoidale puteti citi AICI si AICI.

Pentru mai multe informatii si o oferta de pret, completati formularul de mai jos: