Cum să vă protejați pardoselile în timpul construcției sau a renovării?

Protejarea pardoselilor în timpul construcției sau renovării este esențială pentru menținerea aspectului și prevenirea deteriorării acestora. Când reproiectați o parte a casei, echipa de construcții poate folosi materiale care ar putea dăuna podelei dumneavoastră, precum:

  • Vopsea,
  • Murdărie È™i noroi din exterior,
  • Praf,
  • Echipamente È™i mobilier voluminoase.

Așadar, pentru a evita deteriorarea sau murdărirea pardoselilor, este important ca acestea să fie protejate pe tipul construcției sau a renovării. Iată câteva modalități prin care puteți face acest lucru:

Folosiți acoperiri temporare pentru pardoseli

O acoperire temporară a podelei este o modalitate accesibilă și eficientă de a vă menține pardoselile în siguranță împotriva deteriorării. Următoarele materiale pot proteja majoritatea pardoselilor împotriva zgârieturilor și petelor:

  • Carton de protecÈ›ie: aÈ™ezarea cartonului specializat poate preveni deformarea pardoselilor în timpul construcÈ›iei sau renovării. Unele produse din carton pentru pardoseală vin cu adeziv pentru a le menÈ›ine stabile.
  • HDF:  Această placă din fibră lemnoasă cu densitate înaltă este durabilă È™i uÈ™or de instalat. VeÈ›i găsi adesea produse cu protecÈ›ii încorporate care vă vor menÈ›ine pardoselile în siguranță.
  • Folie adezivă de protecÈ›ie: Majoritatea foliilor sunt sigure pentru a le aplica direct pe covoare, pardoseli din lemn masiv È™i alte suprafeÈ›e, oferind protecÈ›ia de care au nevoie în timpul construcÈ›iei. Cu toate acestea, cel mai bine este să citiÈ›i ambalajul pentru a vă asigura că folia aleasă este potrivită specific pentru pardoseala dumneavoastră.
Determinați traseele de mers

StabiliÈ›i un traseu pentru a aduce echipamente È™i materiale în casă. ÃŽntreaga echipă de construcÈ›ii ar trebui să È™tie ce zone ale proprietății dumneavoastră sunt interzise. ÃŽnainte de a începe renovările, gândiÈ›i-vă care sunt părÈ›ile casei pe care va trebui să le acceseze echipa de construcÈ›ii. AplicaÈ›i folie de protecÈ›ie sau o altă acoperire temporară pentru a desemna pe unde ar trebui să meargă lucrătorii. ÃŽndepărtaÈ›i mobilierul sau orice alt obiect care ar putea îngreuna trecerea.

Mențineți zona curată și bine ventilată

Pardoseala dumneavoastră poate colecta cantități mici de resturi, chiar și cu o acoperire temporară de protecție. La sfârșitul fiecărei zile de lucru, obișnuiți-vă să curățați podelele cu aspiratorul și mopul pentru a preveni răspândirea prafului și a altor resturi. Dacă lucrați cu vopsele, curățați orice scurgere cât mai repede posibil pentru a evita petele permanente.

Locul ar trebui să aibă, de asemenea, o ventilație adecvată pentru a vă proteja podelele și calitatea aerului interior. Dacă lucrați cu substanțe chimice dure, folosiți un ventilator sau țineți fereastra deschisă. Pe lângă substanțele chimice, praful din aer se poate așeza pe podele și le poate deteriora. Instalarea unui ventilator poate elimina contaminanții din zonă.

Acoperiți obiectele din cameră

Praful È™i resturile pot ajunge pe diferite suprafeÈ›e. AÈ™adar, este esenÈ›ial să acoperiÈ›i È™i celelalte obiecte din cameră, precum:

  • Conductele de aer: conductele sistemului HVAC pot colecta praful È™i îl pot răspândi în toată casa, inclusiv pe pardoselile dumneavoastră. 
  • UÈ™ile: este important să protejaÈ›i uÈ™a, mai ales dacă urmează să căraÈ›i echipamente grele È™i voluminoase în cameră.
  • Ferestrele:  praful È™i resturile pot intra în ferestre È™i perdele. Deoarece cel mai probabil veÈ›i avea ferestrele deschise pentru a oferi ventilaÈ›ie, acestea pot fi acoperite cu folii de plastic pentru a le menÈ›ine curate.