Poate fi folosita iarba ca si material de constructii?

Poate fi folosita iarba ca si material de constructie1In ultima vreme s-au purtat tot mai multe discutii despre design-ul verde si noi modalitati de a deveni verde, durabil. Unul dintre domeniile de interes in crestere este verdele pedant de pe peretii si acoperisurile vii, populate cu plante reale, in crestere. Dar, trebuie sa tragem linia aici sau este este ceva mai mult ce putem face cu materialele naturale pe care le avem la indemana?

In timp ce beneficiile ambiante ale acestei aplicatii sunt insuficiente, aceasta are desigur un impact estetic – un pic de verdeata adaugata unui loc de parcare, de multe ori cel mai putin verde din toate spatiile publice.

Poate fi folosita iarba ca si material de constructie2Totusi, aceasta este doar o aplicatie – un exemplu care arata potentialul initial a ceva cu mari posibilitati.

De mare interes este tehnologia simpla din spatele ei – indreptarea materialului de baza pentru strategia de proiectare. Aceasta tehnica ar putea fi folosita pentru a mari benzile mici de verde in diferite locuri, care nu sunt potrivite pentru deschideri mai mari de spatii verzi sau pentru plante deosebit de grele. Aceasta idee este de a gandi maret prin ganduri mici – si de a reinventa verdeata ordina ca un potential material nou in paleta de design a verdetii.

Poate fi folosita iarba ca si material de constructie3

Cele mai noi produse si materiale pentru pardoseli le gasesti pe Arhispec.ro impreuna cu brosuri, documentatii si fise tehnice. Intra si cauta din peste 4875 de produse…