Cum sa va protejati pardoselile de lemn de ravagiile iernii si pe sezonul Craciunului

Cand ne pregatim casa de sarbatori, e distractiv sa ne concentram asupra decorarii bradului si a mesei festive. Dar urmele umede, scurgerile accidentale si petele de la animalele agitate isi pot face simtita prezenta pe pardoselile din lemn.

Daniel Praz, CEO la Mr. Sandless, cel mai mare finisor al lemnului neslefuit, ofera trucuri despre cum sa ne protejam pardoseala din lemn pe perioada sarbatorilor de iarna:

Cum sa va protejati pardoselile de lemn de ravagiile iernii si pe sezonul Craciunului1Bradul natural

Daca decorati un brad natural, in ghiveci, puneti sub suport un invelis de plastic, urmat de o rogojina. Deoarece pastrarea bradului proaspat impune udarea acestuia, acest lucru va proteja podele din lemn de orice dauna cauzata de apa.


Cum sa va protejati pardoselile de lemn de ravagiile iernii si pe sezonul Craciunului2Animalele de companie

Mirosul de un copac proaspat poate agita animalele de companie, asadar urmariti daca acestea adulmeca in jurul bradului si stergeti urmele accidentale in cazul in care acestea se intampla. Urina animalului de companie va „manca” protectia pardoselii, si daca sunt nesupravegheate, petele vor continua sa actioneze, formand pe pardoseala pata inchisa la culoare.

Petrecaretii

Traficul intens, bauturile varsate si mizeria lasata de petrecareti pot „imbatrani” pardoselile din lemn. Utilizati covorase in zona de la intrari, mai ales pe vreme rea. Curatati urmele cu o carpa umeda sau cu un mop, niciodata nu udati prea tare pardoseala. Folositi un mop uscat pe podea, in directia scandurii de lemn, nu in sens invers. Folosirea mopului uscat este cel mai bun mod de a preveni deteriorarea podelii, deoarece indeparteaza murdaria nisipoasa, care ia din luciul pardoselii.


Cum sa va protejati pardoselile de lemn de ravagiile iernii si pe sezonul Craciunului3Sarea gema

Sarea gema si alte produse de topire a zapezii pot ruina protectia pardoselii sau provoca pete. Evitaţi sa puneti sare gema la intrari daca aceasta poate fi purata direct pe pardoseala de lemn.

„In functie de cum e ingrijita, se poate determina durata de viaţa pentru pardoseala din lemn”, spune domnul Praz, „asa ca protejarea pe timpul vacantelor este cheia pentru a ne bucura de ele ani de zile de acum inainte.”

Daca totusi se intampla mici accidente nedorite, puteti cauta pe www.Arhispec.ro – solutii de curatare si intretinere a pardoselilor din lemn din casa Dumneavoastra.

Infopardoseli va ureaza Sarbatori fericite!