Analiză: ce cantitate de pardoseli se putea oferta la șantierele medicale în 2021

Câte proiecte cu necesar de gresie au fost identificate în 2021?

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2021 au fost monitorizate 338 proiecte din domeniul Medical&Științific la care se estimează necesar de gresie. Cumulat, acestea se întind pe o suprafață de peste 2,39 milioane mp, iar valoarea estimată a investițiilor se ridică la 14,04 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Iași, cu 38 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Câte proiecte cu necesar de covor PVC au fost identificate în 2021?

În 2021 au fost monitorizate 236 proiecte din domeniul Medical&Științific la care se estimează necesar de covor PVC. Acestea se întind pe 1,37 mp și presupun investiții de aproximativ 11,5 miliarde RON. Iași își păstrează prima poziție în topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții, cumulând un total de 25 proiecte.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de gresie și covor PVC sunt de tip spital, clinică, laborator, farmacie și cabinet. De asemenea, au fost identificate și 70 cabinete (medicale/veterinare/stomatologie), 36 centre (pentru persoane cu dizabilități), sanatorii și 65 centre de îngrijire.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 55% dintre proiectele din domeniul Medical&Științific la care se estimează necesar de gresie și covor PVC au finanțare publică. Mai exact, au fost monitorizate 156 investiții private, 212 publice și 12 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în construcție
  • Maternitate D+P+6E și corp administrativ S+D+P+4E+Er – 306 paturi, Timiș, 25.000 mp
victa.ro
  • Centru de excelență în sănătate S+P+M+6E – cazare, tratament și SPA, Constanța, 21.000 mp
victa.ro
  • Modernizare și dotare incinta clădirii Spitalului Județean de Urgență – corpurile C, D si E S+P+8E, Ialomița, 13.860 mp
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 6 LUNI

În ultimele 6 luni au fost identificate 309 firme de arhitectură care au executat lucrări din domeniul Medical&Științific. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt PROCONDENTIS (9 lucrări), POPAESCU & CO BIROU DE ARHITECTURA (5 lucrări) și ETALON POL CONSULT (5 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

260 antreprenori generali care au executat lucrări din domeniul Medical&Științific au fost identificați în ultimele 6 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBASU (7 proiecte), HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS (6 proiecte) și AMENAJARI IVCONS (5 proiecte).