Cum să decorezi pereții și tavanul cu parchet?

Un apartament din Brașov a fost amenajat într-un mod ingenios, folosind materiale naturale chiar și pe pereți. Tinerii proprietari și-au dorit un spațiu confortabil și luminos în apartamentul lor, iar arhitectul Mihail Neagu a găsit soluția ideală: îmbrăcarea pereților și a tavanelor în parchet.

„Amenajarea are la bază așteptările beneficiarilor enunțate astfel: cosy, comfy, simplitate evidențiată prin lumină, bucătărie funcțională pentru un semi-profesionist”, a declarat Mihail.

sursă: lovedeco.ro

Elementul de atracție, regăsit atât în bucătărie cât și în living, este tavanul placat cu parchet triplustratificat. Pentru acesta, ahitectul a folosit un model identic cu cel al pardoselii.

De asemenea, pe lângă tavanul și unul dintre pereți acoperiți cu parchet, Mihail a mai folosit o soluție de design inedită în living: a acoperit un întreg perete cu oglindă. Astfel, se crează senzația de spațiu mai mare și se sporește luminozitate.

Potrivit arhitectului, utilizarea parchetului pentru pereți și tavan este o unealtă estetică, eficientă și mai puțin costisitoare.