WISE Pavaje – Cum arata piata de pavaje si care sunt cele mai des intalnite capcane

Compania WISE Pavaje este o prezenta activa pe piata de pavaje de peste 27 de ani. Cu servicii premium integrate datorita calitatii produselor si a preturilor competitive, echipa a reusit sa se claseze in top 5 companii romanesti de profil. Aflati in interviul de mai jos cum arata piata in 2022 si ce pregateste compania pentru 2023, dar si care sunt cele mai importante aspecte la care sa fie atent beneficiarul pentru achizitia corecta de pavaje aflam de la echipa WISE Pavaje.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de pavaje?

Este foarte important ca inainte de a face achizitia de pavaje sa se stabileasca bugetul disponibil care poate fi alocat proiectului. In al doilea rand este foarte importanta informarea, astfel in aceasta etapa este foarte util daca gasesti un furnizor care sa ofere toate solutiile integrate. Ce inseamna integrat? Sa ai alaturi un partener care te poate consilia in tot acest proces: in faza de prevanzare, in faza de realizare a proiectului, montaj, precum si servicii de garantie si consilere cu privire la sfaturi si intretinere.

Totodata este ideal ca pavajul sa se potriveasca stilului personal si stilului arhiterctural al spatiului care urmeaza a fi amenajat. De asemenea, este foarte important sa se ia in calcul si rolul pavajului. Acesta poate avea rol predominant estetic sau poate suporta trafic comerical. Este recomandat ca inca de la inceput sa avem in vedere in toate posibilitatile pentru un plus de eficienta.

Care sunt 3 capcane/greseli des intalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza pavaje?

Raportul pret-calitate este unul dintre elementele importante in alegerea produselor. Alege produse de calitate, dar care sa se incadreaze in bugetul disponibil. Recomandam posibililor cumparatori sa se orienteze catre produse certificate, pentru care producatorul ofera o garantie ferma si transparenta. Totodata produsele ar trebui sa aiba certificari de calitate care sunt o siguranta suplimentara.

O alta capcana des intalnita este cea a montajului neprofesionist. O lucrare bine executata de catre o echipa specializata garanteaza un rezultat estetic, cu o rezistenta mare in timp. In momentul de fata pe piata exista foarte multe firme sau persoane private care promit amenajarea visata, insa personalul angajat este neprofesionist. Pentru a preveni aceste riscuri, documentarea asupra echipei contractate este absolut necesara, cautarea de pareri, recenzii si solicitarea de garantie pentru montaj sunt cateva dintre masurile pe care le recomandam.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ati folosit?

Pregatim pentru anul 2023 un amplu proiect care are ca obiectiv marirea capacitatii de productie si stocare a fabricii WISE Pavaje. Odata cu finalizarea acestui proiect ne dorim sa lansam noi modele de pavaje, dar vizam si extinderea portofoliului care sa includa noi elemente prefabricate din beton pentru infrastructura rutiera.

Un alt obiectiv pentru anul 2023 este energia regenerabila. Miza este sa implementam la fabrica WISE solutii pentru reducerea consumului de curent si folosirea de surse regenerabila de energie.

Care sunt provocarile momentului în segmentul în care activați?

Anul 2023 va fi un an cu multe provocari pentru economia europeana, lucru care va afecta inevitabil si domeniul constructiilor din Romania. Acest lucru nu ne sperie, insa ne motiveaza sa fim mai puternici, mai buni, sa optimizam eficient folosirea resurselor.  

Este o tendinta reala cea de a reduce comsumul atunci cand vorbim despre clientii persoane fizice, dar si o intarziere de demarare a proiectelor sau o temere a se incarca cu stocuri foarte mari cand ne referim la clientii persoane juridice

Cum vedeti evoluția pieței în nișa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

Piata de pavaje va fi o piata extrem de competitiva, unde producatorii vor incerca sa castige cat mai mult teren, unde “batalia” pentru client se va da in inovare, in preturi competitive, servicii integrate si chiar si in modul de comunicare. De aceea consider ca pentru a pastra si chiar castiga cota de piata trebuie sa facem eforturi, sa investim, sa nu oprim niciun moment motoarele. Suntem pregatiti cu toate “armele” pentru 2023!