Cum a evoluat piața de parchet laminat în zona de Sud a țării

În ultimul an au fost monitorizate 1078 proiecte în zona de Sud la care se estimează necesar de parchet laminat. Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, șantierele se întind pe o suprafață de 4,38 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 9,17 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte au fost identificate în județele Argeș (322) și Prahova (283). De asemenea, au fost monitorizate 165 șantiere în Dâmbovița, 102 în Giurgiu, 90 în Călărași, 80 în Ialomița și 36 în Teleorman.

DIN CE DOMENII PROVIN PROIECTELE CU NECESAR DE PARDOSELI LAMINATE?

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de parchet laminat provin din domeniul Clădiri rezidențiale private (433). Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de domeniile Industrial și Hotel & Relaxare, cu 355 și, respectiv, 164 proiecte la care se estimează necesar de parchet laminat.

Segmentarea proiectelor după tipul de finanțare

Așa cum era de așteptat, cele mai însemnate proiecte la care se estimează necesarde pardoseli laminate au finanțare privată (871). Mai mult, au fost identificate 118 proiecte publice și 89 cu finanțare public-privată.

Domeniul rezindețial: pe ce șantiere se lucrează în Sud?

În ultimele 12 luni au fost monitorizate 489 proiecte din domeniul Clădiri rezidențiale private zona de Sud a țării. Dintre acestea, 239 se ală în stadiul de construcție.

Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial 1 imobil locuințe colective S+P+8E si 6 imobile P+5Er, 360 de apartamente – Mrs Residence Smart, Prahova
VICTA.ro
  • Ansamblu rezidențial 30 de imobile de locuințe colective S+P+2E, 160 de vile P+1E+M – Magnolia Village, Prahova
VICTA.ro
  • Complex rezidențial cu funcțiuni mixte: 2000 de imobile de locuințe unifamiliale, duplex P+1E, școală, magazin, farmacie, clinică medicală, biserică, loc de joaca copii, amenajări peisagere – Riverside Residence, Giurgiu
VICTA.ro
Domeniul rezidențial: cei mai activi arhitecți în Sud

În ultimele 12 luni au fost identificate 168 firme de arhitectură care au executat lucrări rezidențiale în zona de Sud. Companiile cu cele mai multe astfel de proiecte sunt SILVORA TERA (18 lucrări), BIA CONSTANTINESCU ADRIAN (8 lucrări), AOV (7 lucrări) și AOV SERVICII ARHITECTURA (7 lucrări).

Domeniul rezidențial: cei mai activi constructori în Sud

Cu ajutorul VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificați 210 antreprenori generali care au executat lucrări rezidențiale în zona de Sud a țării. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii suntSMD CONCEPT DESIGN CONSTRUCT (10 proiecte), PSI CONS EXPERT OFFICE (7 proiecte), ROBIDAN ROMCONSTRUCT 2006 (6 proiecte) și DENACO PROIECT CONSTRUCT (6 proiecte).