Analiză: Evoluția pieței de pavaje în zona de Sud-Est a țării

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultima lună au fost monitorizate 133 proiecte din zona Sud-Est la care se estimează necesar de pavaj. Cumulat, acestea se întind pe o suprafață de peste 354 mii mp, iar valoarea estimată a investițiilor se ridică la 827,35 milioane RON.

Cele mai multe astfel de proiecte au fost identificate în Constanța (96n proiecte). De asemenea, au fost identificate și 13 proiecte în Tulcea, 11 în Galați, 5 în Buzău, 4 în Vrancea și 4 în Brăila.

DIN CE DOMENII PROVIN PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, majoritatea proiectelor la care se estimează necesar de pavaj provin din domeniul rezidențial. De asemenea, au fost identificate și 2 proiecte industriale, 12 din domeniul Birou/Comercial, 24 Hotel & Relaxare, 21 retail, 16 construcții sociale, 5 de tip Medical & Științific, 2 Utilități și 7 de infrastructură.

TOP 3 PROIECTE ÎN CONSTRUCȚIE LA CARE SE ESTIMEAZĂ NECESAR DE PAVAJ
  • Imobil 2S+P+Supanta+6E locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, Constanța, 17.128 mp.
  • Ansamblu rezidențial 7 imobile P+4E – Zen Residence, Constanța, 12.000 mp
victa.ro
  • Muzeu de Artă Vizuală P+3E, Galați, 6443 mp
victa.ro
CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 70% dintre proiectele la care se estimează necesar de pavaj au finanțare privată. Mai exact, au fost monitorizate 95 investiții private, 31 publice și 8 cu finanțare public-privată.