Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Producătorul a reunit 4 stiluri diferite de amenajare într-un concept integrat

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastre un lucru extrem de important, care completează și întregește arhitectura casei din punct de vedere practic și estetic. Pentru că amenajarea exterioară contribuie la funcționalitatea și confortul celor ce locuiesc în casă, Elis Pavaje vă inspiră cu lansarea a 4 noi stiluri integrate de amenajare a spațiilor deschise.

Principiul din spatele acestui concept este că designul casei și a grădinii trebuie să funcționeze ca un tot unitar, iar cei de la Elis Pavaje, liderii pieței de beton și borduri din România, vin în întâmpinarea acestei nevoi cu 4 noi stiluri, menite să se potrivească gusturilor și preferințelor oamenilor. Aceste stiluri sunt create din produse Elis (pavaje, mobilier exterior, produse de decor) care se completează reciproc. Scopul lor este să inspire oamenii în efortul lor de amenajare a spațiilor deschise și să le ofere ocazia să vadă cât de ușor pot obține o curte de vis.

“În ultimii ani, creșterea nivelului de trai și a pretențiilor proprietarilor de case a permis dezvoltarea unui segment de clienți dornici de a avea o “casă la cheie”. Aceasta implică și amenajarea spațiului conex casei, însă pe acest segment experiența pieței încă nu este una extinsă. Clienții ne pun deseori întrebari precum: ce tip de pavele sau borduri s-ar potrivi cu stilul casei sau ce produse să cumpere pentru amenajarea unei terase. Pornind de la realitatea pieței am considerat că este necesar să venim cu mai multe informații și sugestii pentru a ne ajuta clienții. Mizăm pe faptul că un stil complet și integrat de amenajare, combinat cu recomandări, poate să ajute clientul în decizia sa și că în final va obține o reședință a cărei curte va deveni cartea sa de vizită. Vrem să arătăm clienților că un efort relativ redus poate să modifice spectaculos un spațiu exterior, astfel încât zilele de vară să poată fi petrecute cu mai mare plăcere afară decât în interiorul casei” a spus Bianka Dobre, director de marketing al Elis Pavaje.

Denumirile acestor stiluri sunt Carpatin, Regal, Nordic și Iberic și fiecare redă sursa din care din care au fost ele inspirate.

Stilul Carpatin este unul de inspirație rustică și utilizează multe elemente naturale, aduse în curțile oamenilor într-un mod firesc și totodată practic. Acest stil este foarte potrivit pentru cabane și case aflate în natură, pentru case recondiționate la țară dar și pentru zonele de grătar sau focar ale vilelor aflate în orașe. Curtea devine astfel o extensie a naturii înconjurătoare și se integrează natural în mediu.

Stilul Regal este cel care reușește să pună în valoare cel mai bine casele cu un design clasic, cu ferestre mari, care incorporează elemente simetrice într-un mod foarte bine definit. Acesta este cel mai complex dintre stiluri, fiind potrivit caselor cu gard viu, tufe perfect tunse, spații largi, pavelele prezentând tonuri naturale, dar discrete. De asemenea, este recomandată utilizarea fierului forjat, iar ca mobilier exterior pentru relaxare, masa și scaunele de grădină trebuie să prezinte un aspect sofisticat. Acest stil se potrivește persoanelor care doresc să exercite un control maxim asupra modului în care își pun proprietatea în valoare.

Stilul Nordic este unul deosebit de practic, foarte potrivit proprietarilor care doresc să obțină un spațiu de maximă utilitate și estetică, folosind un minim de elemente, simple dar luminoase. Pentru construcții cu linii și culori simple acest model se potrivește perfect, curtea urmând să aibă foarte puține elemente, acestea fiind însă optimizate astfel încât să îndemne locatarii la petrecerea a cât mai mult timp în exterior. Inspirația vine chiar de la țările nordice, unde deoarece lumina este disponibilă într-un timp limitat, oamenii doresc să profite și să se bucure cât mai mult de zilele cu soare. Însă culorile alb și gri, dominante, vor crea o stare de confort și luminozitate și în zilele mai puțin însorite.

Stilul Iberic este cel mai potrivit pentru curțile care au acces la o zonă cu apă sau chiar o fântână, precum și plante în ghivece plantate peste tot. Zonele de ședere sunt și ele incorporate în mod obligatoriu, ele îndemnând la relaxare. Celelalte elemente care scot acest stil în evidență sunt culorile puternice, îndrăznețe, care vor anima grădina și vor crea atmosfera perfectă pentru destindere în cadrul multiplelor elemente naturale, precum arcadele cu flori agățătoare. Roșul, verdele, galbenul și orice alte culori din natură amplifică sentimentul de bucurie pe care această colecție reușește să îl transmită.

Elis Pavaje ne ajută astfel să ne transformăm casa într-o demonstrație de stil, frumusețe și unicitate, să avem o curte la nivel occidental, caracterizată de o deosebită atenție la detalii și personalizată pe stilul de design preferat.

Înfiinţată în 1991, în Petresti, judetul Alba, compania Elis Pavaje oferă în prezent un sistem complet de produse şi servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținere pavaj. Produsele Elis sunt disponibile în reţelele de bricolaj, într-o reţea vastă de distribuitori, precum şi în showroom-urile proprii din Petreşti (Alba),  Stoeneşti (Prahova) și în cel mai mare showroom de pavele din România, deschis pe 18 aprilie 2019 la Secuienii Noi (Neamț). Aflați mai multe detalii pe site-ul www.elis.ro.